Accions del document

Curs de formació per a estudiants universitaris en Garantia de Qualitat (22 i 29nov)

Comparteix Share

Dissabte 22 i 29 de novembre de 2014, Barcelona

 

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) juntament amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i la Universitat de Barcelona (UB), tots tres implicats amb la formació dels representants estudiantils, organitzen un curs per a estudiants del sistema universitari català en garantia de Qualitat.

 

L'EEES reconeix els estudiants com a membres de ple dret de la comunitat universitària i preveu la seva participació en l'organització i els continguts educatius de les universitats i en les activitats d'altres institucions d'educació superior (1).

 

El Comunicat de Berlín, el Comunicat de Bergen i el Comunicat de Lovaina recullen explícitament la necessitat de promoure la total participació dels estudiants; la LUC i la LOU inclouen articles en aquest sentit; i, finalment, els Estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'Espai Europeu d'Educació Superior requereixen la implicació dels estudiants en universitats i agències, així com la seva participació en els processos d'avaluació de la qualitat d'aquestes institucions (2).

 

L’Estatuto del Estudiante Universitario (3) suposa un pas endavant en el reconeixement de la participació dels estudiants en les universitats, i les recomanacions de la European Associations for Quality Assurance in Higuer Education (ENQA) dona una major responsabilitat als estudiants en temes de qualitat, implicant-los en els òrgans de govern de les agencies i en els processos de garantia de la qualitat.

 

AQU Catalunya (2), juntament amb les universitats del sistema català, ha format a més de 300 estudiants (entre 2005 i 2012) en cursos de formació d’estudiants com avaluadors de la qualitat universitària que posteriorment han participat en els processos d’avaluació i millora en la seva universitat i/o en comitès d’avaluació externs.

 

 

Aquest curs té dos objectius principals:

  a)      D’una banda, dotar als representants estudiantils d’eines i formació per a que puguin participar en els processos de Garantia de Qualitat interns de les Universitats del Sistema Universitari Català amb garanties.

   

  b)      D’altra banda, formar representants en processos de Garantia de Qualitat externs perquè puguin participar en els processos d’avaluació externs mitjançant l’AQU Catalunya.


    

   Col·laboren

   CIC

   darrera modificació: Juliol 2015
   Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
   RSS RSS Accessibilitat Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
   © UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech