Accions del document

El CEUCAT s'oposa al procés judicial contra els estudiants Isma i Dani

Comparteix Share
Barcelona, 29 de Juny de 2015 | Des del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) volem reiterar la nostra oposició al procés judicial contra els estudiants de la Universitat de Barcelona detinguts durant la vaga general del 29 de març de 2012, l’Ismael Benito i el Daniel Ayyash.

En la darrera sessió del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), celebrada el passat 5 de juny de 2015, vam sol·licitar a l’honorable senyor Andreu Mas-Colell, Conseller d’Economia i Coneixement, que transmetés al Govern de la Generalitat de Catalunya el desig de la comunitat universitària de retirar l’acusació particular en el judici que se celebrarà el proper dimarts 30 de juny de 2015 contra els estudiants citats anteriorment. Malgrat el compromís del conseller, la Generalitat de Catalunya no ha retirat la seva acusació particular, contradient així la voluntat de la comunitat universitària representada al CIC.

Des del CEUCAT considerem que l’acusació particular presentada per la Generalitat de Catalunya no nomes és desproporcionada i no s’adequa a la realitat dels fets, sinó que respon a uns interessos polítics que tenen vocació exemplaritzant i d'escarment. N'és exemple d'això el fet que l'Audiència Provincial considerés desproporcionat i innecessari el dictamen de presó preventiva durant 34 dies als acusats.

Considerem oportú recordar que tots dos són estudiants que han participat activament en la representació estudiantil i són persones que han manifestat el seu caràcter pacífic, dialogant i constructiu, tal i com avalen tant el Cap d'Estudis i el Degà de la Facultat de Física de la UB, així com altres organitzacions i associacions estudiantils, sindicals, polítiques i socials.

Per aquest motiu, tornem a sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que retiri l’acusació particular, tal i com ja ha fet l’Ajuntament de Barcelona, qui considera que la causa no respon a fets objectius.
darrera modificació: Juny 2015
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech