Accions del document

COMUNICAT

Comparteix Share
Barcelona, 28 d’Abril de 2016
El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), a favor de les línies generals de la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament 

El passat 8 d’abril de 2016 el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes valoràvem com a insuficient la moció aprovada al parlament de Catalunya sobre finançament de les universitats i les conseqüents condicions de l’estudiantat i dels treballadors. A través d’aquesta moció el parlament aprovava instar al govern a reduir en un 30% les taxes universitàries i a augmentar el finançament de les universitats en consonància a la disminució de l’aportació dels i les estudiants.

No obstant això, com a CEUCAT volem mostrar el nostre suport a les idees que s’incloïen a la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot, fent un èmfasi especial en les reivindicacions de publicitar de forma oficial les fórmules per les quals es calculen el preu del crèdit (punt 1 de la moció) i avançar cap a la gratuïtat de l’educació superior, assumint com a primer pas el retorn a les taxes universitàries anteriors al 2011 (punts 3 i 4). Si hi sumem la reclamació de recuperar el finançament de les universitats públiques que hi havia l’any 2011 (punt 9), es resumeixen les tres reivindicacions que des del CEUCAT portem temps enarborant a tots i cadascun dels espais on participem i que serien l’estratègia clau per fer un pas important en la millora de les condicions de vida de l’estudiantat universitari.


És per aquest motiu que ens dirigim als nostres representants al parlament per a que, una vegada aconseguida l’aprovació de la reducció de les taxes acadèmiques i la recuperació de part del finançament de les universitats públiques, siguin tan inconformistes com ho són els consells d’estudiants de les universitats de Catalunya, i segueixin reivindicant els nostres drets des de la tribuna.

Comissió d'Estudiants del CIC
La Comissió d'estudiants agrupa els representants d'estudiants presents a la Conferència General del CIC
Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT)
El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) és el màxim òrgan de representació estudiantil de Catalunya
Junta del CIC
La Junta és l'òrgan que pren les decisions en última instància, al Consell Interuniversitari de Catalunya
Representants d'estudiants CURS 2011-2012
Representants d'estudiants CURS 2010-2011
Representants d'estudiants CURS ACTUAL
Conferencia General de Política Universitária
La Conferencia General de Política Universitária és un òrgan ministerial format pels responsables d'universitats dels governs autonòmics i alguns alts càrrecs del Ministeri d'Educació.
European Students Union (ESU)
La European Students Union (ESU) és una associació europea que agrupa als consells d'estudiants estatals
Coordinadora de Representantes de Estudiantes de Universidades Públicas (CREUP)
CREUP és una associació estatal que agrupa els consells d'estudiants
Observatorio de Becas
L'observatori de beques és un òrgan creat pel govern per analitzar el sistema de beques de l'Estat

També en aquesta secció

Aurembiaix Giribet i Seveto
Marc Vallvè Bernal
Yago Fernández Fernández
Joan Molina i Lorenzo
Gemma Espigares Tribó
Gerard Solà Iniesta
Jordi Codony Gisbert
Estructura i Composició
Estructura del funcionament del CEUCAT
El CEUCAT es reuneix amb el Director de l'AGAUR
23/07/2011 El CEUCAT s'ha reunit amb el Director Executiu de l'AGAUR per parlar de les futures beques Equitat i Excel·lènci.
El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, nou president de la Xarxa Vives
Rectors de les 21 universitats de la Xarxa s'han reunit a la Universitat Politècnica de Catalunya per elegir com a nou president el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent. L’exrector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha estat nomenat vicepresident I de la institució.
darrera modificació: Abril 2016
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech