Accions del document

COMUNICAT

Comparteix Share
Barcelona, 28 d’Abril de 2016
El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), a favor de les línies generals de la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament 

El passat 8 d’abril de 2016 el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes valoràvem com a insuficient la moció aprovada al parlament de Catalunya sobre finançament de les universitats i les conseqüents condicions de l’estudiantat i dels treballadors. A través d’aquesta moció el parlament aprovava instar al govern a reduir en un 30% les taxes universitàries i a augmentar el finançament de les universitats en consonància a la disminució de l’aportació dels i les estudiants.

No obstant això, com a CEUCAT volem mostrar el nostre suport a les idees que s’incloïen a la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot, fent un èmfasi especial en les reivindicacions de publicitar de forma oficial les fórmules per les quals es calculen el preu del crèdit (punt 1 de la moció) i avançar cap a la gratuïtat de l’educació superior, assumint com a primer pas el retorn a les taxes universitàries anteriors al 2011 (punts 3 i 4). Si hi sumem la reclamació de recuperar el finançament de les universitats públiques que hi havia l’any 2011 (punt 9), es resumeixen les tres reivindicacions que des del CEUCAT portem temps enarborant a tots i cadascun dels espais on participem i que serien l’estratègia clau per fer un pas important en la millora de les condicions de vida de l’estudiantat universitari.


És per aquest motiu que ens dirigim als nostres representants al parlament per a que, una vegada aconseguida l’aprovació de la reducció de les taxes acadèmiques i la recuperació de part del finançament de les universitats públiques, siguin tan inconformistes com ho són els consells d’estudiants de les universitats de Catalunya, i segueixin reivindicant els nostres drets des de la tribuna.

Comissions Mixtes
Les comissions mixtes són òrgans formats paritàriament per Rectors, Estudiants i Consellers Autonòmics per tractar temes concrets
Associacions Sectorials
Les sectorials són associacions que agrupen els màxims representants de a cada universitat d'un determinat àmbit de coneixement
Comissió de Garanties del CEUNE
La Comissió de Garanties és un òrgan creat pel Ple del CEUNE que té per objectiu garantir els drets de l'estudiantat universitari
Comissions de Branca del CEUNE
Les comissions de branca són les comissions sectorials del CEUNE
Comissió Permanent del CEUNE
La Comissió Permanent del CEUNE és l'encarregada del funcionament del CEUNE i l'encarregada de prendre els acords urgents quan no es pot reunir el Plenari.
Consejo de Universidades (CU)
El Consejo de Universidades es l'òrgan de coordinació acadèmica, cooperació, consulta i proposta dels rectors cap el Ministeri d'Educació
Comissió d'Estudiants AQU
La Comissió d'Estudiants de l'AQU és un òrgan assessor de l'agència per assumptes d'estudiants.
Agència per a la Qualitat del sistema Universitari de Catalunya (AQU)
L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, AQU Catalunya, és el principal instrument per a la promoció i l'avaluació de la qualitat al sistema universitari català.
Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)
L'AGAUR és l'ens de la Generalitat de Catalunya encarregat de gestionar les beques i ajuts per al sistema universitari català
Consejo de Estudiantes Universitario del Estado
El Consejo de Estudiantes Universitario és l'òrgan de deliberació, consulta i participació de l'estudiantat universitari davant el Ministeri competent en universitats.

També en aquesta secció

L'equip de la UPC es proclama campió d'Espanya de Bàsquet masculí
12/07/2012 És el primer cop, en tota la història, que una universitat catalana guanya el campionat en aquest esport i categoria.
LES CLAUS DEL DECRET DE PREUS: Aspectes positius i negatius
30/06/2011 El curs vinent el preu del crèdit puja un 7,6% pels graus i un 3,6% pels masters. A més, es crea un nou sistema de beques.
Es constitueix un grup de treball al CIC per tractar l'esport interuniversitari
29/06/2011 Un grup de treball format per tècnics d'esport de les universitats, representants del CEUCAT, el director del Consell Catalá de l'Esport, el subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures, i el secretari general del CIC inicia la feina amb una primera reunió.
Finalment la beca del MEC cobrirà la tercera matricula per les enginyeries i arquitectures
20/05/2011 Després de les cartes enviades al President Zapatero i les recollides de firmes, el Reial Decret aprovat avui pel Consell de Ministres preveu que les beques del MEC financiin les terceres matrícules, però no les quartes, pels estudiants d'enginyeries i arquitectures.
Catalunya rep un ampli suport durant la constitució del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE)
05/04/2011 El Ministre d’Educació ha presidit l’acte de constitució del CEUNE, on Catalunya ha rebut un ampli suport de les universitats espanyoles per ser membre de la Comissió Permanent d’aquest organisme. Amb aquest òrgan de representació, l’estudiantat tindrà interlocució directe formal amb el Ministeri d’Educació, tal com ja succeeix amb els rectors i amb els governs autonòmics.
Es constitueix el CEUCAT i s’elegeix Jordi Codony com a president
26/02/2011 El Secretari General del CIC i el Rector de la UPC presideixen l'acte de constitució del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), en què s'ha elegit Jordi Codony com a President. Les primeres principals línies de treball actuals del CEUCAT són coordinar els representants de l’estudiantat de les universitats, vetllar perquè l’estudiantat pugui participar activament al debat ja obert sobre el model de governança del sistema universitari, treballar amb el govern la proposta de sistema de finançament i els preus de matrícula i aconseguir millores en la participació i la representació de l’estudiantat a les universitats.
El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes ja és una realitat
03/12/2010 La Conferència General i posterior Junta del CIC han acordat la creació del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes
Assenyalar enllaços
Classes que es poden afegir als enllaços per indicar el tipus d'element enllaçat.
Imatge amb text lateral
Imatge damunt la qual hi apareix un text.
Àlbum de fotografies
Crea un àlbum amb les miniatures de fotografies.
darrera modificació: Abril 2016
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech