Accions del document

COMUNICAT

Comparteix Share
Barcelona, 28 d’Abril de 2016
El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), a favor de les línies generals de la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament 

El passat 8 d’abril de 2016 el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes valoràvem com a insuficient la moció aprovada al parlament de Catalunya sobre finançament de les universitats i les conseqüents condicions de l’estudiantat i dels treballadors. A través d’aquesta moció el parlament aprovava instar al govern a reduir en un 30% les taxes universitàries i a augmentar el finançament de les universitats en consonància a la disminució de l’aportació dels i les estudiants.

No obstant això, com a CEUCAT volem mostrar el nostre suport a les idees que s’incloïen a la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot, fent un èmfasi especial en les reivindicacions de publicitar de forma oficial les fórmules per les quals es calculen el preu del crèdit (punt 1 de la moció) i avançar cap a la gratuïtat de l’educació superior, assumint com a primer pas el retorn a les taxes universitàries anteriors al 2011 (punts 3 i 4). Si hi sumem la reclamació de recuperar el finançament de les universitats públiques que hi havia l’any 2011 (punt 9), es resumeixen les tres reivindicacions que des del CEUCAT portem temps enarborant a tots i cadascun dels espais on participem i que serien l’estratègia clau per fer un pas important en la millora de les condicions de vida de l’estudiantat universitari.


És per aquest motiu que ens dirigim als nostres representants al parlament per a que, una vegada aconseguida l’aprovació de la reducció de les taxes acadèmiques i la recuperació de part del finançament de les universitats públiques, siguin tan inconformistes com ho són els consells d’estudiants de les universitats de Catalunya, i segueixin reivindicant els nostres drets des de la tribuna.

Consell Assessor d'ANECA
La Comissió Permanent del CEUNE és l'encarregada del funcionament del CEUNE i l'encarregada de prendre els acords urgents quan no es pot reunir el Plenari.
Conferència General del CIC
La Conferència General del CIC és el màxim òrgan de representació del sistema universitari català
Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC)
El Consell Interuniversitari de Catalunya és l'òrgan de coordinació del sistema universitari de Catalunya i de consulta i assessorament del Govern de la Generalitat en matèria d'universitats.
Carlos Pérez Padilla
Maria Rodríguez Batista
Presidència
La presidència del CEUCAT és l'encarregada de coordinar i dinamitzar el CEUCAT, de la relació institucional amb altres òrgans i institucions, així com d'executar els acords del CEUCAT.
Aurembiaix Giribet i Seveto
Marc Vallvè Bernal
Yago Fernández Fernández
Joan Molina i Lorenzo

També en aquesta secció

Fitxa amb imatge a la dreta
Per definir fitxes amb un títol, una imatge, una descripció o determinats atributs destacables.
Fitxa amb imatge a l'esquerra
Per definir fitxes amb un títol, una imatge, una descripció o determinats atributs destacables.
Calendari
Per representar gràficament els esdeveniments o activitats d'un mes determinat. Es pot representar tot un any afegint successivament un mes darrera l'altre.
Taula de registres per files i columnes
Per definir una taula de registres estructurada per files i columnes. Es pot ampliar en files i columnes.
Taula de registres per files
Per definir una taula de registres estructurada per columnes. Es pot ampliar en files i columnes.
Contenidor
Caixa per encabir-hi elements i limitar-los visualment.
Enllaços destacats
Per afegir manualment un apartat d'enllaços destacats a qualsevol contingut.
Enllaços relacionats
Per afegir manualment un apartat d'enllaços relacionats a qualsevol contingut.
Llistat
Llistat d'ítems o enllaços.
Columna de suport
Afegiu enllaços i contingut de suport a la columna de la dreta.
darrera modificació: Abril 2016
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech