Accions del document

Avui s'ha constituit al Parlament la Comissió de Governança Universitària

Comparteix Share
14/09/2011 Cinquanta representants de l'àmbit universitari, social i polític inicien els treballs per identificar els elements claus del nou model català de governança universitària
Avui s'ha constituit al Parlament la Comissió de Governança Universitària

CEUCAT al Parlament

Cinquanta representants dels àmbits universitari, social i polític comença a partir d’avui els treballs per elaborar un document amb propostes i mesures que contribueixin a modernitzar la governança universitària i adaptar-lo als nous reptes i necessitats del sistema. Aquestes personalitats formen part de la Comissió per a l’estudi de la Governança del sistema universitari que avui s’ha constituït al Parlament en un acte solemne presidit per la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, i el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. L’acte també ha comptat amb la participació del secretari d’Universitat i Recerca, Antoni Castellà.

Amb la constitució d’aquesta Comissió, el Govern vol obrir un procés de reflexió sobre el sistema de governança actual de la universitat catalana que permeti dur a terme reformes estructurals amb consens i diàleg en aquest àmbit. La finalitat de la Comissió és aconseguir que la universitat sigui un veritable motor de progrés i tingui el pes que li pertoca en la creació d’ocupació i de coneixement. Per aquest motiu és necessari que, tal com ja s’ha fet en altres països europeus, es faci una revisió i propostes de millora en els sistemes de governança de les universitats. 

2011 constitucio comi governançaTanmateix, la Comissió informarà i assessorarà sobre les propostes de millora de la governança del sistema universitari català i les farà arribar al Govern català mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya.

En el marc de la Comissió de la Governança s’ha creat una Ponència, integrada per 10 personalitats de reconegut prestigi, amb l’objectiu de pautar i marcar amb les seves idees i documents el treball a realitzar per la Comissió. Els membres d'aquesta ponència són Miguel Beato, Joaquim Coello, Francisco Longo, Gemma Rauret, Francesc Solà, Carles Sumarroca, Josep Maria Vilalta, Joan Vinyes, Martí Parellada i Jordi Codony.


FONT: GENCAT i PARLAMENT

Més info:
http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=101392326
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=121487&idioma=0


PONENTS:

 • Miguel Beato. Metge i investigador. Exdirector del Centre de Regulació Genòmica.
 • Jordi Codony. Estudiant de la Universitat Politècnica i president del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT).
 • Joaquim Coello. Enginyer naval. President d’Applus+.
 • Francisco Longo. Professor d’ESADE i director de l’Institut de Governança    i Direcció Pública de la Universitat Ramon Llull.
 • Gemma Rauret, Catedràtica Emèrita de Química de la Universitat de Barcelona. Exdirectora d’AQU Catalunya.
 • Francesc Solà. Economista. Director general de Fira 2000.
 • Carles Sumarroca. Empresari. Vicepresident de COMSA EMTE, president de FemCat i membre del Consell Social de la Universitat Politècnica.
 • Josep M. Vilalta. Secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques.
 • Joan Vinyes. Catedràtic de Medicina i exrector de la Universitat de Lleida.
 • Martí Parellada. Catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona.
darrera modificació: Gener 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS Accessibilitat Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech