Accions del document

Catalunya guanya pes a Madrid durant el ple del CEUNE

Comparteix Share
22/07/2012 El plenari del CEUNE presidit el passat dijous pel Ministre Wert va elegir el nou vicepresident segon de l'òrgan (Gabriel Martin) i va elegir a Carlos Perez (Secretari Executiu del CEUCAT) com a membre de la Comissió Permanent i Patró de la Fundació Aneca
Catalunya guanya pes a Madrid durant el ple del CEUNE

FOTO: Javier Mérida

Finalment, després de més de set mesos des del canvi de Govern, el Ministre Wert va presidir el passat dijous 19 de juliol de 2012 la sessió plenaria del Consejo de Estudiantes Universtario del Estado (CEUNE). El breu ordre del dia només preveia un informe del Ministre Wert, l'elecció dels càrrecs vacants del consell i un debat sobre les mesures dutes a terme pel Ministeri.

En aquest plenari, que per part de Catalunya ha comptat amb representants de la UB, UAB, UPC, UPF, URV, URL, UdG, UOC i UAO i el CEUCAT, calia renovar la vicepresidència segona, part de la comissió permanent i el patronat de la fundació ANECA.  A la vicepresidència segona ha guanyat les eleccions el candidat de la Universidad Carlos III de Madrid, membre de Nuevas Generaciones del PP, Gabriel Martin.

Carlos Pérez (actual secretari executiu del CEUCAT), ha accedit a la Comissió Permanent del CEUNE i compartirà òrgan amb el president del CEUCAT. Així, dels 6 llocs d'estudiants que existeixen en aquesta comissió, dos estan ocupats per catalans. Per altra banda, Carlos Pérez també ha estat elegit patró de la fundació ANECA. Per veure els resultats de les eleccions, clica aquí.

El CEUCAT felicita tots els guanyadors de les eleccions i desitja que afrontin les noves responsabilitats amb l'encert i l'esforç necessari.

Durant el plenari, els estudiants van posar de manifest el seu rebuig a les mesures dutes a terme fins ara pel Ministeri. Tant és així que els representants d'Andalusia i Galicia van decidir abandonar la sala tot just després de l'informe del Ministre. En aquest sentit, el president del CEUCAT va remarcar l'oposició dels catalans al RD14/2012 (preus) i al RD1000/2012 (beques), i va exigir al Ministre Wert un canvi d'actitud per tenir en compte els estudiants a l'hora de prendre decisions. A més, va recordar i criticar que (a diferència de Catalunya) el grup d'experts del Ministeri per la reforma del sistema univeristari no compta amb cap estudiant entre els seus membres.

La resposta del Ministre va ser que a partir d'ara que les mesures ja no són urgents la participació dels estudiants a través del CEUNE serà important pel Ministeri, i que s'articularà un mecanisme perquè rectors i estudiants puguin interactuar amb la comissió d'experts. Caldrà esperar als fets i no pas a les bones paraules per veure si existeix aquest canvi d'actitud, ja que fins ara res fa pensar que això pugui passar.

Ple del CEUNE 19/07/2012
FOTO: Luis Diaz

El Ministre (José Ignacio Wert) va abandonar la reunió abans del debat sobre la política del Ministeri. I la Secretaria General de Universidades (Amparo Camarero) va marxar abans que acabés aquest debat. Això va crear un gran malestar entre els membres del CEUNE, que ho van criticar durament. La reunió va proseguir fins ben entrat el vespre presidida pel Director General de Política Universitária (Federico Morán).

Vicepresidència segona

La vicepresiència segona és el màxim càrrec que pot ocupar un estudiant dins el CEUNE.

Calia renovar aquest càrrec ja que l'actual vicepresidenta segona (Maria José Romero) ha deixat de ser representant de la seva universitat i per tant deixa de formar part del CEUNE.

RESULTATS:

 • 26 vots - Gabriel Martin (Universidad Carlos III de Madrid) - Nou vicepresident segon del CEUNE
 • 23 vots - Luis Cereijo (Universidad de Alacalà)
 • 0  vots - Alejandro García (Universidad de Huelva)

Comissió Permanent

La comissió permanent és l'òrgan que porta el dia a dia del CEUNE i actua en els casos d'urgència.

Es renovàven 4 dels 5 llocs (originats perquè els antics membres han deixat de ser representant de la seva universitat). L'únic membre que continúa és l'actual president del CEUCAT, Jordi Codony.

RESULTATS:

 • 26 vots - Ezequiel Valentiín (Universidad de Extremadura) - Nou membre de la CP del CEUNE
 • 24 vots - Borja Pérez Mansilla (Universidad CEU San Pablo) - Nou membre de la CP del CEUNE
 • 23 vots - Fernando Manuel Pérez (UNED) - Nou membre de la CP del CEUNE
 • 21 vots - Carlos Pérez (Universitat Autònoma de Barcelona) - Nou membre de la CP del CEUNE

La resta de candidats no van aconseguir prou vots:

 • Manuel Rodríguez de la O Cabrera (Universidad Politécnica de Madrid)
 • Salvador García (Universidad CEU Cardenal Herrera
 • Alberto Martín (Universidad de León)
 • Raúl Moreno (Universidad Pablo de Olavide)
 • Juan Antonio Montero (Universidad de Castilla-La Mancha)
 • Antonio Toledo (Universidad Rey Juan Carlos)


Patronat de la Fundació ANECA

El patronat de la fundació ANECA és el màxim òrgan de govern d'aquesta institució que assumeix les tasques de garantia de la qualitat del sistema universitari espanyol.

 

Es renoven els 3 llocs, que encara no havien estat elegits de forma definitiva des de la modificació dels estatuts d'ANECA per incloure estudiants al patronat.

 

RESULTATS:

 

 • 25 vots - Gabriel Martin (Universidad Carlos III) - Nou patró d'ANECA
 • 24 vots - Antonio Toledo (Universidad Rey Juan Carlos) - Nou patró d'ANECA
 • 21 vots - Carlos Pérez (Universitat Autònoma de Barcelona) - Nou patró d'ANECA

 

La resta de candidats no van aconseguir prou vots:

 

 • Cristina Pastor (Universidad Miguel Hernández)
 • Victor Muñoz (Universidad Internacional de la Rioja)
 • Borja Pérez Mansilla (Universidad CEU San Pablo)
 • Fabrizio Guido Saquilán (Universidad de Almería)
 • Antonio Toledo (Universidad Rey Juan Carlos)
arxivat sota: , , ,
darrera modificació: Desembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS Accessibilitat Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech