Accions del document

Catalunya rep un ampli suport durant la constitució del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE)

Comparteix Share
05/04/2011 El Ministre d’Educació ha presidit l’acte de constitució del CEUNE, on Catalunya ha rebut un ampli suport de les universitats espanyoles per ser membre de la Comissió Permanent d’aquest organisme. Amb aquest òrgan de representació, l’estudiantat tindrà interlocució directe formal amb el Ministeri d’Educació, tal com ja succeeix amb els rectors i amb els governs autonòmics.
Catalunya rep un ampli suport durant la constitució del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE)

Comissió permanent del CEUNE

omplint amb les prescripcions del Reial Decret 1791/2010 de 30 de desembre, el Estauto del Estudiante Universitario, s’ha constituït al Palacio de San Bernardo de Madrid el Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE), en un acte presidit pel Ministre d’Educació, el Sr. Ángel Gabilondo i amb la presència del Secretari General d’Universitats, Màrius Rubiralta, i la Directora General de atención, participación y empleabilidad de estudiantes universitarios, Mercedes Chacón.
 
En el decurs de l’acte s’ha escollit el vicepresident segon, la Sra. María José Romero (Universidad de Córdoba) i els cinc membres de la comissió permanent: Sr. Javier Lorente (Universidad Autónoma de Madrid), Sr. Jordi Codony (Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes, CEUCAT), Sr. Guillermo Rodríguez (Universidad Europea de Madrid), Sr. Fausto Laserna (Universidad de Castilla La Mancha) i Sr. Sergio Toledo (Universitat Jaume I).
 
La candidatura presentada pel Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes ha estat la segona més votada d’entre les 17 que optaven a formar part d’aquesta comissió permanent, que té com a primer objectiu la redacció de la proposta del reglament intern i l’establiment del full de ruta del CEUNE.
 
El Consejo de Estudiantes Universitario del Estado tindrà entre les seves competències: informar sobre les propostes del Govern, ser interlocutor vàlid del Ministeri, contribuir a la defensa dels drets de l’estudiantat universitari, vetllar per l’adequada actuació dels òrgans de govern de les universitats, així com elevar propostes al Govern.
 
Nota de premsa del Ministerio de Educación, imatges vídeos, i discurs del Ministre:
Funcions i composició del CEUNE:
darrera modificació: Setembre 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech