Accions del document

Comunicat del CEUCAT sobre la Llei de l'AQU

Comparteix Share
Barcelona, 23 de Juliol de 2015. El passat 8 de Juliol el Ple del Parlament de Catalunya va debatre i aprovar la Llei de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU); una Llei llargament esperada pels diferents col·lectius que participen del Sistema Universitari, atès que servirà per adaptar l’AQU als nous escenaris d’avaluació i qualitat.

Dins d’aquest context, des del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) volem expressar la nostra satisfacció per l’aprovació d’aquesta Llei, atès que emfatitza que els i les estudiants som una part fonamental del Sistema Universitari, que a més a més d’estudiar preté implicar-se en la gestió, la governança i la qualitat dels ensenyaments que cursem. Una reivindicació que la European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA) estableix com a bàsica per garantir un sistema universitari d’excel·lència.

És per aquest motiu que valorem molt positivament la incorporació d’estudiants en els òrgans de govern de l’AQU, tant el Consell de Govern, que comptarà amb la participació de dos estudiants, com la Comissió Permanent del Consell de Govern i la Comissió Assessora; que comptaran amb un o una estudiant cadascuna.

No obstant això, cal tenir present que els i les estudiants requerim de formació en matèria de qualitat per poder formar part amb garanties tant dels processos d’acreditació, seguiment i verificació com dels diferents òrgans de Govern de l’Agència. En aquest sentit, valoraríem molt positivament que AQU Catalunya apostés per aquests criteris i contribuís a finançar i organitzar cursos de formació de manera regular a les diferents universitats del Sistema Universitari de Catalunya, sempre amb la complicitat dels diferents Consells d’Estudiants.

Finalment, volem agrair al Ple del Parlament de Catalunya la confiança dipositada en el CEUCAT, que serà qui elegeixi els representants estudiantils al Consell de Govern. Entenem que aquesta nova competència que s’atribueix al Consell és un reconeixement al compromís que des del CEUCAT mantenim amb la garantia de la qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. Cal dir, però, que des del nostre punt de vista qualitat universitària no només implica els conceptes de reconeixement internacional i excel·lència, sinó que creiem que en un Sistema de Qualitat –i especialment en un sistema d’excel·lència–, també rau en ítems com la no exclusió de cap estudiant per motius econòmics i la qualitat acadèmica a peu d’aula.
darrera modificació: Juliol 2015

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech