Accions del document

El CEUCAT aposta pel dret a vaga dels universitaris

Comparteix Share
09/10/2012 El CEUCAT aposta pel dret a vaga de l'estudiantat de les universitats catalanes a la seva "carta de drets i deures" i demana als rectors que facilitin la participació a la vaga de l’11O
El CEUCAT aposta pel dret a vaga dels universitaris

Ple CEUCAT 06/10/12


Les universitats públiques viuen temps extremadament complicats degut a la manca de pressupost, entre d'altres factors. Els estudiants han vist com se'ls ha augmentat les matrícules de forma considerable. La qualitat del servei en alguns centres ha disminuït. Per tot això, i altres motius, alguns col·lectius d'estudiants han organitzat una jornada de mobilitzacions per aquest dijous dia 11 d'octubre.

El CEUCAT entén la necessitat dels estudiants d'expressar el seu malestar i per aquest motiu, ahir va enviar una carta a tots els rectors de les universitats públiques catalanes per demanar-los que no es penalitzi acadèmicament de forma greu la participació a la vaga. Es tracta  d'intentar que els estudiants puguin decidir lliurement si participen de la jornada de mobilitzacions o no, sense penalitzacions acadèmiques irreversibles.

A la carta es demana que l’estudiantat que decideixi participar a la protesta pugui fer els actes d’avaluació, pràctiques obligatòries, entregues de treballs, etc. que estiguin fixats pel dia de la vaga en dates alternatives. Així es va acordar al plenari del passat dissabte dia 6 d'octubre, en que a més es va elegir a Gemma Espigares per rellevar en el càrrec a Jordi Codony, que presidia el CEUCAT des de la seva constitució a principis de 2011.

El mateix plenari va aprovar, després d'un any de feina seguint un procés participatiu, una proposta de "carta de drets i deures" que, entre d'altres, recull el dret a vaga dels estudiants universitaris. D'aquesta forma, el CEUCAT pretén garantir aquest dret de forma legal, ja que fins ara només ho és el dret a vaga dels estudiants de secundària. I per aconseguir-ho, caldrà que la carta sigui consensuada amb els rectors i amb el Govern. Amb aquest objectiu serà elevada en breu al Consell Interuniversitari de Catalunya.

Aquest document recull, entre altres, el dret de la igualtat d'oportunitats, de la docència de qualitat, l'avaluació objectiva, de poder compatibilitzar treball i estudis, i de protesta cívica. Entre els deures està el respecte, l'esforç acadèmic o la participació activa.
darrera modificació: Octubre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech