Accions del document

El CEUCAT condemna la violència produïda ahir a València

Comparteix Share
21/02/2012 El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) defensa la llibertat d’expressió dels estudiants tot condemnant les agressions produïdes ahir a València.
La societat actual vivim temps complicats degut a la coneguda situació de l’economia i les finances a Europa i al Món, així com les polítiques que s’estan duent a terme. Les mesures que estan prenent les persones amb càrrecs de responsabilitat ens afecten directament als membres de la comunitat universitària i això provoca que existeixi un malestar comprensible, que s’ha fet visible en reiterades ocasions.

 

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes defensa el dret de tota persona, entitat o institució a expressar lliurement les seves opinions personals o col·lectives, i a transmetre les seves reivindicacions legítimes, racionals i justes d’una forma tranquil·la i pacífica.

 

El CEUCAT condemna fortament qualsevol tipus de violència. En cap ocasió es pot tolerar l’ús de la violència contra persones. Cal doncs que es respectin els drets fonamentals de les persones, i en particular la seva llibertat d’expressió. Com també cal que es respecti la integritat de qualsevol individu, equipament o material.

 

Les forces de seguretat han de vetllar pel benestar de tots els ciutadans i no pas generar conflicte o abusar de la seva autoritat per reprimir els intents de la ciutadania de fer-se sentir de forma pacífica.

 

Els fets ocorreguts a València els últims dies, i en especial ahir, són del tot inacceptables. Estudiants menors d’edat que defensen la seva educació són rebuts amb antiavalots, reben agressions i fins i tot han estat detinguts per unes forces de seguretat que s’extralimiten. Cal deixar que les manifestacions pacífiques es puguin produir amb normalitat

 

Per tot això el CEUCAT, en suport als manifestants, insta als Governs i les forces de seguretat a aturar la violència, reflexionar sobre els fets ocorreguts les últimes setmanes, analitzar les seves causes, buscar responsabilitats i evitar que es tornin a produir en el futur.

 

A Barcelona, el 21 de febrer de 2012

arxivat sota: ,
darrera modificació: Febrer 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech