Accions del document

El CEUCAT critica la composició de la comissió d'experts creada pel Ministeri d'Educació

Comparteix Share
13/04/2012 El CEUCAT creu que la comissió hauria de comptar amb representants de l'estudiantat i demana una reunió urgent amb el Ministre Wert al sí del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado

Els estudiants universitaris no només són usuaris d'un servei d'educació superior, sinó que són actors corresponsables del sistema universitari. Tant la constitució espanyola, com la LOMLOU i el Estatuto del Estudiante (entre d’altres documents legals) ja reconeixen que l’estudiantat ha de formar part de la gestió i govern de la universitat.

 

L’avaluació de la realitat del sistema universitari no es pot fer únicament des del punt de vista del professorat o dels gestors, i ha d’incloure necessàriament la visió de l’estudiantat. És a partir del debat i l’anàlisi de diferents punts de vista com es pot arribar a les conclusions més encertades per millorar la universitat.

 

El CEUCAT critica la composició de la comissió d’experts que ha creat avui el Consell de Ministres per tal de reformar el sistema universitari espanyol perquè no compta amb la participació de l’estudiantat. La comissió d’experts creada per la Generalitat al més de setembre de 2011 per la reforma del sistema universitari català si que compta, en canvi, amb un estudiant entre els seus deu membres.

 

A més, critica que el Ministre Wert no s’hagi reunit encara amb els òrgans ministerials de representació d’estudiants, tot i les reiterades peticions que se li han fet arribar. El Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE), previst a la LOMLOU i constituit fa un any, encara no ha estat convocat per tractar les reformes que el nou Ministeri anuncia dia a dia.

 

Davant les reformes i reducció de pressupostos que planteja el Govern de l’Estat, el CEUCAT exigeix en nom de l'estudiantat universitari català que es convoqui el plenari del CEUNE de forma urgent.

 

A Barcelona, el dia 13 d’abril de 2012

 

 

Versión en castellano: aquí

 

Més informació sobre la comissió:

 

 

 

darrera modificació: Abril 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech