Accions del document

El CEUCAT critica l'actual model electoral

Comparteix Share

Considerem un factor clau essencial i de qualitat democràtica poder realitzar un exercici de vot informat. Per poder realitzar aquest exercici considerem indispensable el fet de contar amb una explicació clara i concisa de les propostes, en aquest sentit volem denunciar la falta de concreció i la poca antelació amb que la gran majoria de partits han fet públics els seus programes.


Mes enllà d’eslògans i declaracions que tinguin reso mediàtic, considerem que alhora de apoderar algú què esdevingui el nostre governant e interlocutor els pròxims quatre anys, caldria valorar quines son les seves iniciatives concretes i poder exigir responsabilitat, ni que fora política, en el cas d’incompliment.

 

Volem recordar a tota la classe política i a la ciutadania en general, que votar no es necessàriament sinònim de democràcia. I per posar-ho en relleu a exemple, amb la dictadura o el també conegut regim de democràcia orgànica encapçalat pel general Franco també es votava. (El cap d’estat tampoc canviava)

 

En les pròximes eleccions espanyoles hem constatat la falta d’aquesta qualitat democràtica, concretat en que tot realitzant una recerca dels programes a nivell nacional, centrat en aquells partits que presenten candidatures a Catalunya i concretat en l’àmbit de la educació i les polítiques universitàries, ja que ens afecten especialment.

 

Les conclusions obtingudes son les següents, que les iniciatives en temes d’educació, son mancades de contingut en temes de propostes, solucions o polítiques mes enllà del postureig, i en cas de ser formulades aquestes resulten igualment ambigües e inconcretes en la practica totalitat de formacions polítiques, i per tant em desistit de realitzar una tasca estèril.

 

Considerem que això representa un menysvalorar de tota la classe política envers la educació en general, i constata també la falta de diferencies entre presumptes noves i velles polítiques. Considerem que la educació no deuria ser una activitat residual, que es un dels pilars de la societat i abordar un model clar i concret un símptoma de qualitat democràtica, el fet de no abordar-la condiciona el vot que puguem demanar com a col·lectiu d’estudiants a la resta d’estudiants i comunitat educativa.


Tot i els condicionants expressats volem demanar la participació dels estudiants catalans en aquests comicis amb el seu vot, tot repetint frases que tot sonar a tòpic son perfectament valides. Primer que la política o la fas o te la fan i els drets no exercits de forma efectiva es perden.


darrera modificació: Desembre 2015

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech