Accions del document

El CEUCAT debat el futur de la universitat catalana a la I Jornada Oberta de Treball

Comparteix Share
27/11/2011 El Consell de l’ Estudiantat reuneix representants de les universitats catalanes per recollir propostes de millora del sistema universitari
El CEUCAT debat el futur de la universitat catalana a la I Jornada Oberta de Treball

Assistents a les I jornades del CEUCAT

El Consell de l’ Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) va celebrar dissabte 26 de novembre la seva primera “Jornada Oberta de Treball” a la Universitat Rovira i Virgili amb la intenció de crear un espai de trobada entre universitaris d’arreu de Catalunya i recollir propostes davant els problemes de l’actual universitat catalana.

 

Les jornades van ésser inaugurades pel Dr. Francesc Xavier Grau, rector de la URV, el Sr. Jordi Codony, president del CEUCAT i la vicerectora d'estudiants de la URV, la Dra. Maria Bargalló.  Mentre el Rector recalcava la importància de la participació dels estudiants en el model universitari i valorava positivament una perspectiva internacional de la universitat, el president del CEUCAT destacava els tres grans objectius de les jornades: 1) Fer més participativa la representació estudiantil suprauniversitària 2) Crear xarxes de contactes entre els representants i 3) Formar a futurs representants.

 

2011-11-26 Inaguració de les jornades

Durant el dia 26, es van organitzar una ponència sobre la "Representació Universitària. Qui és qui?" (a càrrec de Jordi Codony) i diverses sessions de treball en grup on hi van participar estudiants de la majoria d'universitats catalanes.

 

En aquests grups de treball es van tractar diversos temes importants per l'estudiantat com ara la Llei de Convivència i Disciplina Acadèmica, el model de governança de les universitats o els drets dels estudiants. Els assistents van denunciar que “cal una definició acurada dels drets fonamentals dels estudiants” i “una adequació justa del procés sancionador”, van demanar un posicionament dels Claustres universitaris respecte al model de govern i “que no es prengui cap decisió sense tenir en compte l’opinió de la comunitat universitària”. També es va treballar sobre la figura de l’estudiant a temps parcial, considerant els presents que aquesta figura és un dret dels i les universitàries que “en cas de voler exercir-lo, haurien de tenir garantit aquest dret sense restriccions per raó de la motivació".

 

2011-11-27 Plenari del CEUCATEl dia següent, després de visitar la Tarragona romana, es va reunir el plenari del CEUCAT, format pels màxims representants estudiantils de cada universitat, per tractar els temes debatuts a la Jornada del dia anterior i altres com l'anàlisi de les mobilitzacions ocorregudes el passat 17N, i prendre els acords corresponents. Entre els acords, destaquen:

 

  • Arran de les conclusions extretes en aquesta jornada el CEUCAT es formaran comissions de treball que desenvoluparan els temes debatuts per tal de redactar les propostes concretes, que hauran de ser aprovades pel CEUCAT i elevades al Consell Interuniversitari de Catalunya o al Consejo de Estudiantes Universitario del Estado.
  • Aprovar la composició de la Comissió Assessora, òrgan que vetllarà pel bon funcionament del CEUCAT
  • Aprovar la proposta de conveni de reconeixement CEUCAT-CEMCAT
  • Nomenar a Arnau Ramos (UPF) cap del gabinet de comunicació del CEUCAT

 

Acabades les jornades el president del CEUCAT en va fer una valoració molt positiva atès que “es van assolir els objectius proposats” i reconeix que la URV “va ser una magnífica amfitriona”. El Consell denuncia però que encara queda molta feina per fer per seguir aconseguint una universitat de qualitat.

darrera modificació: Desembre 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech