Accions del document

El CEUCAT debat sobre governança i convoca eleccions a president

Comparteix Share
17/09/2012 El plenari ha fixat la data per les eleccions a president i ultima detalls del posicionament sobre governança i sobre la carta de drets i deures
El CEUCAT debat sobre governança i convoca eleccions a president

Ple 16/09/2012

El Plenari del CEUCAT es va reunir ahir a Sitges per tal de posar en comú els posicionaments dels consells d’estudiants respecte l’informe elaborat per la ponència de la comissió de governança presentat el passat dia 3 de juliol.

 

Aquest informe és un text elaborat per 10 experts, que han escoltant les opinions de la comissió. Però no té voluntat d'ésser un document consensuat amb aquesta o un document que calgui aprovar per part de cap òrgan universitari. Els membres del CEUCAT van manifestar que cal més participació i voluntat de consens.

 

Després d’un llarg debat, els punts de consens giren al voltant de l’autonomia universitària, la democràcia i la participació dels estudiants com a valors fonamentals. Els propers dies el CEUCAT enllestirà el document de posicionament que va sortir del plenari d’ahir, i el publicarà.

 

Demà es reunirà la comissió de governança (que compta entre els seus membres amb sindicats, parlamentaris, patronals, universitats, estudiants, etc.) i els membres del CEUCAT no només faran referència les conclusions consensuades al plenari sinó també al document “BREU ANÀLISI DE LA PARTICIPACIÓ DELS ESTUDIANTS EN LA PRESA DE DECISIONS A EUROPA” que ja al més de juliol el consell va fer arribar als membres de la ponència.

 

Durant el plenari també es va debatre l’esborrany de carta de drets i deures, que pretén ser un document que reculli els drets i els deures dels universitaris i que acabin signant totes les universitats. Després d’un llarg procés participatiu, el plenari ha plantejat les últimes esmenes abans que el proper dia 6 d'octubre s’aprovi un primer esborrany que serà enviat al Consell Interuniversitari de Catalunya. L’objectiu és consensuar el text dels consells el màxim possible amb associacions d’estudiants i rectorats abans d’aprovar-lo de forma definitiva.

 

Finalment, el plenari va convocar eleccions a president del CEUCAT pel proper 6 d’octubre, ja que l’actual president del CEUCAT resta com a president en funcions des de què el juliol passat va acabar el seu segon màster. La setmana passada, la Universitat Politècnica de Catalunya elegia els seus nous coordinadors del Consell de l’Estudiantat i Jordi Codony s’acomiadava com a coordinador del consell amb aquest carta oberta.

 

Pots consultar totes les reunions previstes per part del CEUCAT aquí:  www.ceucat.cat/calendari

darrera modificació: Setembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech