Accions del document

El CEUCAT demana als rectors que facilitin participar a la vaga

Comparteix Share
16/02/2012 Carta oberta als rectors demanant que facilitin als etsudiants poder participar al a vaga

 

Benvolgut/da Rector/a,

 

La difícil situació que viuen les universitats, com la resta del país, ha portat a diversos col·lectius, agrupats sota la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), a convocar una vaga general a les universitats catalanes el proper dia 29 de febrer de 2012.

 

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes creu que l’estudiantat universitari ha de tenir dret, com ja tenen el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d’Administració i Serveis (PAS) a participar en un acte de protesta com aquest.

 

Fa uns mesos que hem començat a treballar, en coordinació amb la Comissió d’Estudiants del Consell Interuniversitari de Catalunya, en una carta de drets i deures de l’estudiantat universitari que esperem poder consensuar amb totes les universitats en el futur.

 

Però fins que això no passi, defensem que es faciliti en la mesura del possible que aquells estudiants que decideixin lliurement participar en una vaga ho puguin fer sense penalitzacions acadèmiques. Per aquest motiu, des del CEUCAT agrairíem que des del seu equip de direcció s’emetés un comunicat als centres, i altres unitats responsables de la docència, amb les següents recomanacions:

  1. Que l’estudiantat que participi a la protesta pugui fer els actes d’avaluació que estiguin fixats pel dia de la vaga en dates alternatives.
  2. Que totes les entregues de treballs previstes pel dia de la vaga s’endarrereixin un dia lectiu.
  3. Que la no assistència a classe el dia de la vaga no penalitzi en cap cas a l’estudiantat (controls d’assistència, exercicis entregables, avaluació de la participació a classe, etc.)
  4. Que l’estudiantat que participi a la protesta pugui sol·licitar un canvi de data de les pràctiques obligatòries que estiguin programades pel dia de la vaga.
  5. I finalment, que la decisió de cada unitat sobre aquests assumptes sigui comunicada als estudiants amb anterioritat al dia de la vaga.

Espero conèixer la seva opinió sobre aquest assumpte, tot desitjant que pugui col·laborar amb aquesta tasca que té per objectiu garantir que tots els membres de la comunitat universitària per igual puguin decidir lliurement si participen de la protesta o no.

 

Ben cordialment,

 

A Barcelona, dia 16 de febrer de 2012

 

Jordi Codony Gisbert

President del CEUCAT

darrera modificació: Octubre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech