Accions del document

El CEUCAT demana que el ministre rectifiqui la supressió de les beques SENECA

Comparteix Share
30/01/2013 El CEUCAT mostra la seva disconformitat enfront l’anunci del Ministerio de Educación Cultura y Deporte de suprimir les beques SÈNECA, complement a la convocatòria SICUE per als estudiants amb menys recursos.

El Consell de l'Estudiantat Universitari de Catalunya (CEUCAT), on es troben els representants de totes les universitats catalanes, es mostra contrari a les retallades pressupostaries en educació previstes per part del Ministeri d'Educació.


En aquesta ocasió, es veu afectat el sistema d'intercanvi entre centres universitaris espanyols. El departament que encapçala José Ignacio Wert va assegurar “amb tota probabilitat” que no hi haurà convocatòria de les beques SÈNECA per al curs 2013-2014.

 

El CEUCAT denuncia que la supressió d'aquestes beques crea un dur obstacle econòmic per accedir al programa SICUE i impossibilita a gran part de l'estudiantat conèixer altres realitats universitàries. A més, val a dir, que els estudiants ja estan patint actualment l'enduriment dels criteris d'assignació de les beques generals com també el increment de les seves matrícules universitàries.

 

Totes les mesures en matèria educativa d'aquests últims anys han estat preses sense consultar a la comunitat universitària i contraposant-se a les bases d'una educació pública per a tothom. Aquest biaix econòmic que s’està consolidant per a poder accedir a la universitat privatitza cada vegada més el sistema educatiu i converteix en elitista i precari tot el seu funcionament.

 

Barcelona, 30 de gener de 2013

arxivat sota: , ,
darrera modificació: Gener 2013

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech