Accions del document

El CEUCAT entrega a la Generalitat més de 6000 firmes contra l'augment de les matrícules

Comparteix Share
22/06/2012 El CEUCAT ha entregat més de 6000 firmes contra l'augment de preus, i la Generalitat ha explicat que l'augment serà lligat al nivell de renda de cada estudiant

A petició del CEUCAT, ahir es va reunir el plenari del consell amb el Secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, per parlar de la política de preus de matrícula pel proper curs. A la reunió també han assistit el Director General d'Universitats, Lluís Jofre, el Director de l'AGAUR, Pere Pardo, i el Secretari General del CIC, Claudi Alsina.

A la reunió, que ha iniciat amb una presentació per part del Sr. Castellà sobre un nou model de preus públics lligats a la renta familiar, el CEUCAT ha fet entrega del manifest contra el RD14/2012 que han signat 6131 persones (a 25/06/2012 ja anem per les 6300) i varies desenes d'entitats. En aquest document es posa de manifest, entre d'altres coses:

  1. El contundent desacord amb l’increment de preus públics a la universitat que permet el RD14/2012, que farà més difícil l’accés a l’educació superior.
  2. La insuficiència manifesta del sistema de beques actual pels estudiants universitaris, que s’accentua a Catalunya on el cost de viure és més elevat.
  3. La oposició a l’augment de penalitzacions als repetidors sense que s’hagin analitzat les causes dels baixos rendiments acadèmics ni s’hagi estudiat els greuges comparatius que provocarà.

Per això se li demana al Secretari d'Universitats i Recerca, entre altres coses, que no opti pel màxim augment de preus permès al RD14/2012, sinó pel mínim, i que incrementi la dotació del fons de beques.

 

El nou sistema de càlcul del preu de matrícula, per trams lligats a la renta familiar, serà traslladat als consells d'estudiants per tal que el puguin analitzar i valorar abans que el proper 29 de juny li traslladin al Conseller Mas-Colell la seva posició durant la reunió de la Conferència General del Consell Interuniversitari de Catalunya.

 

Malgrat això, els consells d'estudiants membres del CEUCAT ja han expressat els seus dubtes sobre la possibilitat de posar en marxa amb prou garanties un sistema com aquest a temps per la matriculació del curs vinent que comença a mitjans de juliol. Ja que caldrà consultar la renda familiar de tots els estudiants abans de fer la seva matrícula. Tot i això, universitats i govern han dissenyat avui un procés de transició que podria fer possible l'aplicació pel curs vinent.

 

Durant la reunió també s'ha parlat del sistema de beques i els nous criteris de les beques del Ministeri, que endureixen els requisits acadèmics i que deixaran sense beca molts actuals becaris. El CEUCAT creu que l'augment de l'abandonament a les universitats que això provocarà no és en absolut acceptable, ha demanat al govern que eviti aquest problema i seguirà treballant per resoldre'l. Cal recordar que els rectors també s'han oposat a aquest canvi en les beques.

darrera modificació: Juny 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech