Accions del document

El CEUCAT es reuneix amb el CNJC per acostar posicions

Comparteix Share
14/05/2012 El CEUCAT ha defensat la seva tasca i ha desmentit les acusacions formulades pel CNJC en la seva resolució sobre el consell
Avui el President del CEUCAT i el President del CNJC s'han trobat al rectorat de la UPC per presentar ambdues entitats i parlar sobre la resolució que va aprovar la XXXIV assemblea ordinària del CNJC sobre el CEUCAT.

La reunió, que també ha comptat amb la presència del vicepresident del CEUCAT, ha començat amb una presentació tant del CEUCAT, en què s'ha explicat la memòria del CEUCAT i com funciona aquest organisme. Per altra banda s'ha presentat el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), el seu funcionament i les accions que duu a terme.

Seguidament el President del CEUCAT ha defensat la tasca del CEUCAT tot desmentint les acusacions formulades pel CNJC en la seva resolució sobre el consell, tot destacants que:

  • El CEUCAT es va crear de forma pactada i a iniciativa dels estudiants amb l'acord unànim d'òrgans com la Comissió d'Estudiants del CIC, la Conferència General del CIC (en els quals participa el CNJC i les associacions d'estudiants), així com de la Comissió d'Afers Estudiantils del CIC i la Junta del CIC.
  • El CEUCAT fomenta la participació democràtica i organitzada de l'estudiantat a través dels consells d'estudiants de cada universitat, i ha impulsat la creació d'aquests òrgans a les universitats on mancava (UOC, URL i UAB). És precisament el posicionament d'aquests òrgans el que els seus respectius presidents traslladen al plenari del CEUCAT a l'hora de prendre decisions, evitant així que es prenguin decisions de forma individual.

El President del CEUCAT ha demanat al CNJC que retiri o esmeni la resolució, i l'ha convidat a mantenir el contacte amb el consell per tal d'establir lligams entre els dos òrgans en aquells assumptes que afectin la joventut universitària. També l'ha convidat a prendre part en els assumptes d'actualitat que poden tenir un gran impacte en els joves: preus i beques universitàries.
darrera modificació: Maig 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech