Accions del document

El CEUCAT explica les seves activitats al plenari de la UB

Comparteix Share
26/10/2012 La presidenta i l'expresident del CEUCAT van presentar ahir la feina feta pel consell davant el plenari del consell de l'alumnat de la UB
El CEUCAT explica les seves activitats al plenari de la UB

Intervenció de Gemma Espigares

Després de més d’un any i mig de feina, el CEUCAT va presentar ahir al plenari del Consell de l’Alumnat de la UB les seves activitats.

El secretari del Consell de l’Alumnat, Yago Fernández, havia convidat el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) perquè expliqués què és, com es va crear, què ha fet fins ara i què pot fer d’ara endavant. També perquè expliqués què és i què s'hi fa al Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE). Tots dos, òrgans de representació de l'estudiantat front l'administració de Catalunya i de l'Estat respectivament.

La presentació la van fer, a l’aula magna de l’esdifici històric de la Universitat de Barcelona,  dues persones molt vinculades al CEUCAT: la Gemma Espigares (actual presidenta) i en Jordi Codony (primer president). Tots dos van fer un exhaustiu repàs de l’activitat del CEUCAT des dels seus inicis i els seus reptes de futur que afronta.

Van explicar la tasca de construcció del propi consell que "no ha estat gens fàcil" assegurava Codony, que a més destacava les fites aconseguides durant aquest temps. Per la seva banda Espigares deia que " el CEUCAT té importants reptes de futur" com són, per exemple, seguir augmentant la participació de l'estudiantat i la transparència del CEUCAT. La presidenta també posava en valor que "sempre hem treballat per consens, si alguna universitat no està d'acord en alguna proposta aquesta es retira per repensar-la. I això ha de seguir així."

Els assitents van formular moltes preguntes, la majoria de les quals al voltant del nou sistema de preus, el dret a vaga, i el impacte real que ha tingut el CEUCAT en els estudiants. Durant la presentació també es van projectar els vídeos: “1 any de CEUCAT” i “Informa’t i participa”. El primer resumeix les activitats del primer any de vida del CEUCAT i el segon és l’espot promocional sobre la participació més enllà de les aules utilitzat durant la campanya duta a terme pel consell al Saló de l’Ensenyament 2012.

Finalment, Yago Fernández va agrair als presidents del CEUCAT que haguessin assistit a la reunió i haguessin explicat la tasca que duu a terme un organisme del qual ell també en forma part.

Amb aquesta visita el CEUCAT segueix visitant els plenaris dels consells d'estudiants, per tal d'apropar l'òrgan als representants que no en són membres directament, explicar-los la tasca realitzada i escoltar les seves preocupacions. Segons Espigares, el CEUCAT "ha de seguir per aquest camí" que acosta l'òrgan a l'estudiantat.

Descarrega't la presentació que van utilitzar

VIDEO 1 any de CEUCAT (febrer 2011 - març 2012)


Memòria impresa: 1 any de CEUCAT (febrer 2011 - març 2012)


Document resum de l'activitat del CEUCAT:


arxivat sota: , ,
darrera modificació: Octubre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech