Accions del document

El CEUCAT i les universitats eviten la pujada de preus als màsters i es redueixen preus en les convalidacions

Comparteix Share
28/06/2013 La Secretaria d'Universitats i Recerca ha introduit canvis en el Decret de preus per introduir algunes de les propostes del CEUCAT com ara la reducció dels preus de convalidacions i la bonificació dels consells socials per als màsters
El CEUCAT i les universitats eviten la pujada de preus als màsters i es redueixen preus en les convalidacions

Imatge de la reunió

Representants dels estudiants de les Universitats Catalanes participen a la Conferència General del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), on es debat entre altres el Decret de Preus dels serveis acadèmics per al curs 2013-2014.

 

Durant l'informe del president del CIC, Sr.Andreu Mas-Colell, ha posat sobre la taula la situació econòmica que travessa el país, també ha parlat del manteniment en l’accés i la qualitat de la universitat i de l’avenç en la programació universitària o els doctorats industrials. Finalment, el conseller ha compartir la preocupació per la voluntat recentralitzadora del Govern de Madrid en temes com les beques (retornar la gestió de les beques a l’estat), les agències de qualitat i ajuts (com AQU Catalunya o AGAUR) o la “revàlida nacional” per a l’accés a la universitat.

 

Les claus principals del nou Decret pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2013-2014:


  • Preus: tots els preus s'actualitzen amb l'IPC (2.2% IPC), no s'aplica l'IPC per a les primeres matricules de grau (als crèdits matriculats per primer cop) i també es manté la possibilitat de bonificació dels Consells Socials de fins al 30% en els màsters no professionalitzadors.
  • Beques Equitat: es manté el sistema del curs anterior i es preveu crear un subllindar i bonificar el 100% dels estudiants de primer curs amb una nota entre 5.5 i 6.5.
  • Convalidació, adaptació, i reconeixement de crèdits: s'ha reduït el preu del crèdit en cas de convalidació, adaptació o reconeixement de crèdits del 20% actual al 15% per a convalidacions dins de la mateixa universitat, i del 10% en els casos de les dobles titulacions ofertades en la preincripció universitària.


El CEUCAT, que prèviament havia fet arribat un document de propostes, ha traslladat la manca d’acord en la proposta del Govern, per no haver revisat els preus públics a la baixa i l’actualització dels llindars de renda per adequar-se a la realitat estudiantil universitària: “Lamentablement seguim sense veure reflexada la reivindicació principal, esperant que aquest any s’haguessin revisat a la baixa els preus, en consonància amb la realitat que estem vivint a les aules: grups més grans, menys pràctiques i seminaris, i en general menys pressupost per a la docència, així també en el cas dels llindars de renda, que s’ha demostrat no responen al patró de la realitat universitària, deixant en els 4 llindars intermitjos menys del 10% del total dels estudiants presentats a les beques equitat, i posant damunt de la taula també la necessitat de millorar el procés de comunicació de les beques equitat”, ha afirmat la presidenta del CEUCAT durant la reunió.

 

Alhora, s’ha volgut destacar la reducció del preu del crèdit en les convalidacions universitàries. L’actual preu del 20% del preu del crèdit es revisa a la baixa per al proper curs, essent així del 15% per als estudis de la mateixa universitat i del 10% en les dobles titulacions que les universitats oferten a través de la preinscripció universitària.

 

També s’ha informat durant la sessió de l’estratègia Catalunya 2020, el Pla Serra Húnter i de la iniciativa RIS3 estratègies d’investigació e innovació per a una especialització intel·ligent (Research and Innovation Strategies for Smart Specialisation), aquesta iniciativa té per objectiu que els Estats membres i les regions de la Unió Europea (UE) identifiquin les especialitzacions de coneixement que millor encaixen amb el seu potencial d’innovació d’acord amb els seus recursos i capacitats.

 

A l'espera de la celebració avui mateix de la Junta del CIC, el CEUCAT està treballant per poder actualitzar la calculadora amb els nous preus per al curs 2013-2014 un cop la Generalitat publiqui el decret de preus definitiu al DOGC.

darrera modificació: Juliol 2013

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech