Sou a: Inici » Notícies » El CEUCAT presenta en roda de premsa els documents "21 Propostes de Millora del Decret de Preus i Beques" i "La Implantació del model 3+2 a Catalunya".
Accions del document

El CEUCAT presenta en roda de premsa els documents "21 Propostes de Millora del Decret de Preus i Beques" i "La Implantació del model 3+2 a Catalunya".

Comparteix Share

El CEUCAT presenta en roda de premsa els documents "21 Propostes de Millora del Decret de Preus i Beques""La Implantació del model 3+2 a Catalunya".

Barcelona, a 29 d'abril de 2015 - Ahir el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) va presentar en roda de premsa dos documents, que tenen per objectiu aconseguir un model de Sistema Universitari més just i equitatiu.

El primer és un recull de fins a 21 propostes que tenen per objectiu millorar l'actual Decret de Preus i Beques. Tot i que la principal reivindicació del CEUCAT és el retorn als preus anteriors al 2011, el document que es presenta contempla moltes altres propostes, fins un total de 21. Algunes d'elles fan referència a beques d'equitat, fraccionament dels pagaments de matrícula o el retorn de les enginyeries al coeficient B, però també s'inclouen propostes innovadores de caràcter pedagògic, com la diferenciació de segones matriculacions en funció del nombre de suspesos.

El segon document estableix les línies vermelles que els estudiants del CEUCAT ens marquem per la introducció de graus de tres anys i màsters de dos. Tot i que valorem positivament que des del CIC s'hagin constituït les Comissions de Garantia que permetran estudiar l'impacte de la implementació de possibles canvis en l'oferta de titulacions i a l'hora garantir i canalitzar un debat enriquidor amb la participació dels agents implicats. Com a part implicada, des del CEUCAT proposarem des d'estudis profunds i acurats davant qualsevol canvi d'un Pla d'Estudis -tant a nivell econòmic com acadèmic-, fins a l'equiparació de preus entre els tres anys de grau més el de màster; passant per garantir l'accés als estudis universitaris a tots els estudiants que en vulguin accedir a través d'una política de preus i beques adequada i recuperant entre d'altres les beques de mobilitat i les ajudes a les famílies monoparentals, també amb propostes innovadores

Des del CEUCAT us volem fer arribar els documents amb l'esperança que  us siguin útils també a vosaltres i a les institucions a qui representeu. La possible introducció de canvis en la ordenació acadèmica i la constitució de les Comissions de Garantia del CIC ens ha brindat una oportunitat d'or per repensar el model de Sistema Universitari que volem per al nostre país. És per això que estem convençuts que conèixer les propostes de l'estudiantat us serà una eina potent de cara a aquest treball que ens espera plegats.

 

Consulta els documents aquí


darrera modificació: Juliol 2015

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech