Accions del document

El CEUCAT presenta més de 50 esmenes a l'avantprojecte de llei de convivència i disciplina

Comparteix Share
07/11/2011 Els universitaris participen al procés de redacció de la 'Ley de Convivencia y Disciplina Académica en la Enseñanza Universitaria', que substituirà l'actual 'Reglamento de Régimen Disciplinario' aprovat l'any 1954.
El CEUCAT presenta més de 50 esmenes a l'avantprojecte de llei de convivència i disciplina

Esmenes CEUCAT

A l'últim plenari del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE) de la legislatura Zapatero, els universitaris van decidir no informar sobre l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària que proposava el Ministeri d'Educació, per tal d'obrir un període de presentació d'esmenes i realitzar un nou redactat pel títol quatre (de règim sancionador) durant els propers dies.

És per això que el CEUCAT ha elaborat una proposta de més de 50 esmenes que tenen com a objectiu millorar el text. Les esmenes s'han enviat al Ministeri d'Educació després d'haver estat redactades pels membres del CEUCAT, consensuades a la Comissió d'Estudiants del Consell Interuniversitari de Catalunya i posteriorment aprovades pel Ple del CEUCAT.

Entre les esmenes més importants hi podem trobar,
 
  • Garantir la presumpció d'innocència dels universitaris en qualsevol procés disciplinari
  • Dotar d'una figura equivalent a "l'advocat d'ofici" als estudiants que es vegin involucrats en un procés disciplinari
  • Evitar les sancions econòmiques, excepte en els casos en què hi hagi hagut desperfectes
  • Evitar que les manifestacions i altres actes reivindicatius siguin motiu de sanció disciplinaria

A més, per tal de participar directament al procés de tramitació de les esmenes del nou avantprojecte, el CEUCAT ha proposat al Ministeri d'Educació que el Secretari Executiu del CEUCAT, Carlos Pérez, sigui designat membre de la Comissió Tècnica que redacta la llei.

Aquesta llei no serà tramitada al Congrés dels Diputats en aquesta legislatura, tot i que de moment segueix els tràmits ministerials perquè estigui el més consensuada possible abans de les eleccions generals.

Per altra banda, per protegir els universitaris catalans davant la nova llei de convicència i disciplina pel que fa a alguns drets que no estan reconeguts a l'Estatuto del Estudiante ni d'altres normatives, el CEUCAT ha creat un grup de treball al si del Consell Interuniversitari de Catalunya, format per representants dels Consells d'Estudiants i de les Associacions d'Estudiants, per tal de redactar una proposta de carta de drets i deures dels universitaris catalans.

darrera modificació: Novembre 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech