Accions del document

El CEUCAT recolza la vaga universitària del 29F

Comparteix Share
27/02/2011 El CEUCAT recolza la vaga universitària del 29F en defensa d’una universitat pública de qualitat i demana als rectors que participar a la mateixa no perjudiqui acadèmicament a l’estudiantat

La difícil situació que viuen les universitats així com les polítiques que s’estan duent a terme en aquest àmbit han portat a diversos col·lectius, agrupats sota la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), a convocar una vaga general d’universitats el proper dia 29 de febrer de 2012 en defensa de la universitat pública i diverses manifestacions.

 

L’estudiantat, així com la resta de la comunitat, ha de defensar una universitat pública de qualitat. Després d’una adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior que es va haver de fer sense un augment recursos (tot i que la seva aplicació implica un augment dels costos de l’ensenyament), els últims exercicis les universitats han vist fortament reduït els seus pressupostos. Sense cap mena de dubte això ha afectat, afecta i afectarà la qualitat dels estudis i ha portat a augmentar els preus i taxes de matrícula. Per això el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) recolza les mobilitzacions en defensa de la  universitat pública de qualitat previstes per aquesta setmana.

 

A més, defensa que l’estudiantat universitari ha de tenir dret, com ja tenen el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d’Administració i Serveis (PAS) a participar en un acte de protesta com aquest. Per això el proppassat dia 16 de febrer va fer arribar una carta als rectors demanant que participar a la vaga no perjudiqui acadèmicament a l’estudiantat, i que per tant els actes d’avaluació, les pràctiques obligatòries o les entregues de treballs programades pel dia 29F puguin ésser celebrats en dates alternatives.

 

Així doncs, en relació a la vaga del 29F convocada per la PUDUP el CEUCAT manifesta que:

 

  • Dóna suport a la vaga per defensar una universitat pública de qualitat i amb prou recursos.
  • Cal que les universitats articulin sistemes que garanteixin que tots els membres de la comunitat (inclosos els estudiants) puguin decidir lliurement si participen d’aquesta protesta.


A Barcelona, el dia 27 de febrer de 2012

darrera modificació: Febrer 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech