Sou a: Inici » Notícies » El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) revisa la viabilitat de la implantació del 3+2 després de gairebé un any de la proposta de reforma del Consell de Ministres de l’Estat.
Accions del document

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) revisa la viabilitat de la implantació del 3+2 després de gairebé un any de la proposta de reforma del Consell de Ministres de l’Estat.

Comparteix Share

Barcelona, 12 de desembre de 2015 - El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), presenta resultats després de revisar i analitzar la situació sobre la viabilitat de la implantació del 3+2 a pocs dies de complir-se un any des de que el Consell de Ministres de l’Estat va aprovar una modificació del Real Decreto 1393/2007, coneguda popularment com reforma del 3+2.

 

Amb la base dels principals dubtes que varen sorgir en fer-ne la primera lectura de la reforma, el CEUCAT va treballar intensament sobre el 3+2 en diverses sessions, i el resultat va ser la presentació d’un seguit de demandes a les diferents taules de treball a les que els estudiants varem ser convocats.

 

L’objectiu de les propostes era garantir que qualsevol canvi que es faci sigui en benefici de:

  • Una millor qualitat en l’ensenyament
  • Un manteniment o millora dels preus públics universitaris;
  • Garantir l’accés de tots els estudiants en tot el procés universitari; i,
  • Garantir el finançament de les universitats.

 

Aquestes demandes varen derivar en una sèrie d’accions per part de la Generalitat de Catalunya que varen permetre la creació de tres comissions diferents a partir de les quals s’han pres acords i compromisos que donen consens en algun dels principals punts sobre el canvi.

 

Encara queden preguntes sense resposta d’aquella primera tongada sobre les que hi seguirem treballant, així com amb els nous temes sorgits fruit de l’anàlisi que es va fent en les diferents sessions de treball.

 

Tot i saber que no podem baixar la guàrdia, ens sentim satisfets del camí fet i de la bona predisposició i voluntat que hi ha per part de totes les parts implicades en fer que aquesta reforma s’apliqui, si així es considera, després d’un procés d’anàlisi i consens per garantir que el sistema universitari català sigui un referent en benefici de tots.


darrera modificació: Desembre 2015

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech