Accions del document

El Govern explica les seves últimes actuacions en matèria universitària a la Conferència General del CIC

Comparteix Share
01/12/2011 En una reunió molt informativa, el govern explica les seves actuacions durant els darrers mesos i la seva política de cara l'any vinent
El Govern explica les seves últimes actuacions en matèria universitària a la Conferència General del CIC

Conf. Gral. CIC

El dia 1 de desembre s'ha reunit a porta tancada, a la Sala Gran del Palau Reial de Pedralbes a Barcelona, la Conferència General del Consell Interuniversitari de Catalunya, presidida pel Sr. Antoni Castellà (Secretari d'Universitats i Recerca) per delegació del Conseller Andreu Mas-Colell (president de a la Conferència General).

Aquesta sessió ha tingut un caire molt informatiu, on el govern ha exposat informació relativa a les PAU i preinscripció 2011, les activitats realitzades per les comissions del CIC, la comissió de governança i els treballs de la ponència, la programació pel curs acadèmic 2011-13, el Pla Serra Hunter i el Pla de jubilacions anticipades 2012-15, les noves beques universitàries a Catalunya, etc.

El President del CEUCAT ha realitzat diverses intervencions per "defensar el manteniment de la qualitat del sistema universitari", "agrair que s'hagin incorporat les aportacions del CEUCAT a les convocatòries de beques de Catalunya", "manifestar l'opinió que les beques Excel·lència potser estan massa ben dotades, i arribaran a molt pocs estudiants", "preguntar sobre la política de preus pel proper curs" o "demanar una propera reunió amb el Secretari d'Universitats i Recerca per tal de conèixer més concretament les polítiques del govern per l'any vinent en relació a beques i preus públics".

Arribat el torn obert, en Jordi Codony s'ha acomiadat de l'òrgan, ja que a la propera sessió - d'aquí 6 mesos - previsiblement ell ja no serà representant estudiantil. Ha agrait l'ambient de col·laboració que han mantingut rectors i govern "tot i que de vegades tinguem posicions molt diferents". A més, ha desitjat que la persona que el substitueixi al capdavant del CEUCAT d'aquí uns mesos pugui continuar participant activament i en col·laboració amb les autoritats en la millora del sistema universitari català i la defensa dels drets de l'estudiantat. La conferència ha respòs la intervenció amb diverses mostres de suport i reconeixement a la tasca duta a terme.

Per part del CEUCAT també han assistit, representant a les seves universitats, en Gerard Solà (UVic), Ignasi Xavier Alcalde (UOC) i Joan Molina (URL).

Un cop acabada la sessió s'ha reunit la Junta del CIC (formada per govern, rectors i presidents de consell social) per aprofundir en alguns dels temes exposats a la conferència i poder pendre els acords corresponents.

La Conferència General és un òrgan del CIC format per Govern, Rectors, Presidents de Consell Social, Estudiants i sindicats, entre d'altres. El seu objectiu és facilitar l'intercanvi d'informació i les consultes recíproques entre les universitats catalanes i amb el govern, especialment en els àmbits i en les situacions que les afecten d'una manera conjunta.
arxivat sota: ,
darrera modificació: Desembre 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech