Accions del document

El grup de treball del CIC busca fórmules per fomentar l'esport universitari

Comparteix Share
28/02/2012 El passat 23 de febrer el grup de treball sobre esport universitari va rebre diversos informes sobre esport i va treballar per fomentar l'esport i fer més compatible estudis i esport
El grup de treball del CIC busca fórmules per fomentar l'esport universitari

Foto: Jordi López

El passat dijous dia 23 de Febrer a les 11:30 es va celebrar una reunió del Grup de treball sobre esport universitari en el qual es va lliurar important informació d'anàlisi de la situació d'aquesta qüestió en el marc del sistema universitari català. A la reunió, presidida pel Secretari General del Consell Interuniversitari de Catalunya (Claudi Alsina) i el Secretari General de l'Esport (Ivan Tubau), van assistir el Director del Consell Català de l'Esport i representants del CEUCAT, dels vicerectors d'estudiants i dels tècnics del servei d'esports de les universitats catalanes.

 

La Dra. Anna Requesens, autora d’una tesis doctoral que analitzà els serveis d’esports del sistema universitari català entre els anys 2002-2007, va resumir les dades relatives al seu estudi i va concloure proposant, al seu judici, diverses actuacions necessàries, com ara

 1. Desenvolupament de polítiques conjuntes i delimitació competencial
 2. Integració dels serveis d'esports dins el sistema universitari
 3. Creació d'un organisme executiu que treballi sobre la matèria
 4. Pacte econòmic d’estabilitat a 4 anys.
 5. Una comptabilitat adaptada i la realització de memòries anuals comunes
 6. Potenciació dels ingressos externs a través de patrocinis.

A continuació, el senyor Albert Marco, Director General de l'Esport, comenta que complementàriament a l'informe de l’experta, cal destacar que l'esport és fort en la mesura en què es disposen de 114 espais esportius i 71 entitats esportives vinculades a les universitats. Encoratja i insta, sobretot, a no restar només amb el servei que puguin prestar a les comunitats universitàries les respectives instal·lacions pròpies, sinó a obrir-se a la col·laboració d'infraestructures amb el món esportiu en el seu conjunt.

 

Comenta també el senyor Marco la triple diferenciació de l'esport en federat, de lleure i de salut i, a aquest respecte, creu que s'ha de treballar acuradament i de forma separada en cada un dels àmbits. Destaca, així mateix, la importància del Pla Català per a l'Esport Escolar (PCEE), del qual poden, assegura, extreure’s molts aspectes aplicables al Pla Esportiu per a la Universitat Catalana (PEUC).

 

Finalment, es va obrir un torn de debat entre els membres del Grup, del qual van sortir interessants propostes, com ara:

 

 • La necessitat de fer compatibles estudis i esport, sobretot a nivell d'horaris.
 • La necessitat de col·laborar i tenir molt presents a les associacions esportives i als usuaris.
 • L’aportació de beneficis acadèmics
 • La coordinació i cooperació de serveis per evitar costos innecessaris
 • La necessitat de compatibilitzar espais municipals i universitaris per benefici i reducció de costos mutus.
 • Potenciar la relació entre els clubs existents així com les entitats esportives externes.

 

Per tal de tractar de totes aquestes iniciatives i projectes, el Grup de treball ampliarà el seu abast per contenir, entre, d’altres, dos representants de cada universitat catalana, (un càrrec polític i un especialista tècnic), una de les associacions esportives i dos del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. La primera reunió és prevista per una data posterior a la festivitat de Setmana Santa.

 

El Grup va arribar, així mateix, i finalment, a l'acord de recomanar a les Universitats l’habilitació d’una franja horària comuna que permeti els estudiants la realització de pràctiques esportives i l’assistència a activitats culturals, socials i de representació.

darrera modificació: Abril 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS Accessibilitat Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech