Accions del document

El Parlament també demana que es congeli el preu de les matrícules

Comparteix Share
18/07/2013 El Ple del Parlament ha aprovat una moció en què demana al govern que congeli en tot cas els preus de totes les matrícules per al curs vinent

El ple ha aprovat amb amplis suports, la moció del PSC sobre l'ensenyament universitari. El text, transaccionat amb CiU i ERC, entre altres punts, insta el govern a prioritzar per al 2013 els recursos destinats a les universitats públiques, de manera que es pugui mantenir el finançament actual.

La moció reclama així mateix que el govern presenti i acordi abans de l'octubre del 2014 un pla de finançament de les universitats públiques 2014-2017, dialogat amb la comunitat universitària, per garantir-ne l'estabilitat de finançament; analitzi i acordi amb les universitats públiques una previsió de preus i taxes per a aquest període per garantir-hi l'equitat d'accés, i que congeli en tot cas els preus de totes les matrícules per al curs vinent; analitzi i acordi també una previsió de beques i ajuts per a l'esmentat període, i continuï reclamant a l'estat el traspàs de les beques d'educació superior. Entre altres aspectes, també demana que s'extremin els controls per evitar que es repeteixin els errors dels darrers exàmens de selectivitat, i rebutja el canvi en la selectivitat proposat pel ministeri.

CiU, ERC i el PSC han votat a favor de tot el text, que ha rebut també el suport de la resta de grups en molts punts, tot i que el PPC n'ha votat dos en contra, ICV-EUiA i la CUP s'han abstingut en un i C's n'ha votat un en contra i s'ha abstingut en un altre.

FONT: Parlament de Catalunya - El ple aprova mocions sobre l'ocultació del rostre a l'espai públic, les universitats, Barcelona World, la reforma de l'administració pública i la pobresa infantil
arxivat sota:
darrera modificació: Juliol 2013

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech