Accions del document

El Ple del CEUCAT aposta per una revisió del model de representació mirant al futur

Comparteix Share
27/10/2013 - El ple del CEUCAT reunit el passat 27 d'octubre va acordar realitzar abans de final d'any una revisió dels objectius i el model de representació per obrir nous camis.
El Ple del CEUCAT aposta per una revisió del model de representació mirant al futur

Moment del ple del CEUCAT a la UB

El ple del CEUCAT celebrat a la biblioteca de la Facultat de Filosofia de la UB ha servit per analitzar l'estat actual dels acords que s'havien pres durant els mesos de març i juny i també per conèixer la situació actual del Decret de Preus i les beques Equitat.

La presidenta del CEUCAT, Gemma Espigares, ha traslladat als assistents la preocupació per la situació pressupostària a les universitats catalanes, que s'estima que rebin una retallada del 10,9 % (6,2% del qual corresponent a la paga extra) abans que finalitzi l'any, i prorrogable al proper any per l'avançat del pressupost en acabar octubre.

Els representants també han debatut de les dades parcials que hi ha sobre la sol·licitud de beques (a 7 d'octubre gairebé 3.000 beques Equitat més i 16.000 beques del MEC menys). Alhora, s'ha parlat sobre el canvi d'experimentalitat de les enginyeries i de la falta de criteris per classificar les titulacions en els graus d'experimentalitat.

En relació a la qualitat, s'ha parlat de l'Enquesta de final de programa de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), de l'anàlisi dels resultats de l'avaluació docent i de gestió, així com la possibilitat de duu a terme un curs de formació per a estudiants universitaris relacionat a la gestió de la qualitat.

Quant al futur del CEUCAT, el ple ha aprovat una moció de confiança a la presidenta Gemma Espigares amb 7 vots a favor i 1 en contra. Espigares a presentat l'informe d'avaluació desprès d'un any de mandat en el que s'ha treballat per seguir apostant per la formació, la creació de sinèrgies entre universitats i la difusió del CEUCAT, i n'ha destacat la necessitat d'implicar les universitats que falten i l'actualització de la pàgina web. La presidenta afronta aquesta nova etapa amb el compromís de revisar el reglament per adaptar-lo a les necessitats de participació actuals obrint un debat sobre el futur de l'òrgan.

Aquesta sessió ha comptat amb la participació de Bente Malmberg i Maria Trullàs que han presentat el projecte Notebloc, una llibreta per als estudiants universitaris, al que s'uniran algunes universitats catalanes desprès que la iniciativa ha tingut èxit a la Universitat Ramón LLull.
darrera modificació: Novembre 2013

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech