Sou a: Inici » Notícies » El ple del CEUNE atura temporalment la tramitació de l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària
Accions del document

El ple del CEUNE atura temporalment la tramitació de l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària

Comparteix Share
11/10/2011 Dos dies a Madrid molt intensos han conclòs amb la suspensió temporal de la tramitació de l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària, per tal de modificar el títol quatre (de règim sancionador)
El ple del CEUNE atura temporalment la tramitació de l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària

Foto: Ministerio de Educación

Els dies 10 i 11 d'octubre han estat plens de feina pels representants al CEUNE, que s'han reunit tots dos dies en el que segurament serà l'últim ple de la legislatura.

Dilluns dia 10, es van constituir les comissions de branca de Ciències i Ciències de la Salut, així com la d'Enginyeries i Arquitectura. També es va reunir la comissió de branca de Ciències Socials i Jurídiques. Durant les constitucions, van ser presents tant la Directora General del Ministeri d'Educació, Mercedes Chacón, com el president del CEUCAT i membre de la comissió permanent del CEUNE, Jordi Codony, així com altres membres de la comissió permanent del CEUNE. A les comisions e branca hi van poder assistir els representants de les sectorials que ho van sol·licitar.
2011-10-11 Ple CEUNE JLParejo

Foto: José Luis Parejo. Ministerio de Educación

Les comissions de branca han servit per tractar problemes d'àmbit sectorial, i hi estaven convidats els rectors que actualment presideixen les comissions de branca del Consejo de Universidades.

L'endemà, el dia 11 d'octubre ha tingut lloc el plenari del CEUNE, presidit pel Ministre d'Educació i president del CEUNE, Ángel Gabilondo.  També hi van ser presents el Secretari General d'Universitats i vicepresident del CEUNE, Màrius Rubiralta, la Directora General de Participació i Atenció a l'Estudiant i Secretària del CEUNE, Mercedes Chacón, la vicepresidenta segona del CEUNE, María José Romero, i el vicesecretari del CEUNE, Javier Lorente.

Pel que fa a les universitats catalanes, van assistir representants de la UAB, UdG, URV, URL, UOC, UVic, UAO i del CEUCAT. Aquest ple del CEUNE s'havia preparat durant el ple del CEUCAT del passat dissabte, conjuntament amb universitats catalanes que no podien assistir al CEUNE per motius d'agenda. Amb l'aprovació del nou reglament del CEUNE, es crearà la figura dels suplents, que permetrà a les universitats assistir als plens del CEUNE tot i que el representat oficial hagi d'excusar assistència

Entre els acords presos durant la sessió plenaria del CEUNE, realitzada al salío del plens del Palau de San Bernardo de Madrid (seu del Consell Escolar), destaquen:
 • Aprovar el Reglament del CEUNE perquè es publiqui al BOE en forme d'ordre ministerial
 • Informar favorablement sobre multitud de projectes de Reial Decret, sempre sotmeses a consideracions addicionals:
  • RD por el que se establecen los requisitos básicos para la creación, reconocimiento y funcionamiento de universidades y centros universitarios y se determina su estructura mínima.
  • RD por el que se regulan las Prácticas Externas de los estudiantes universitarios
  • RD por el que se regulan los procedimientos de reconocimiento de títulos y estudios extranjeros de educación superior por los correspondientes títulos españoles de enseñanzas universitarias
  • RD sobre convalidación y reconocimiento de los estudios en el ámbito de la educación superior
 • No informar sobre l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària, per tal d'obrir un període de presentació d'esmenes i realitzar un nou redactat pel títol quatre (de règim sancionador) durant els propers dies. A més, s'inlourà a més estudiants a la comissió tècnica que està redactant l'avantprojecte.
 • Aprovar un acord en favor del document "Responsabilidad Social de la Universidad y Desarrollo Sostenible"
 • Aprovar els nomenaments al BET (Bologna Expert Team) i al patronat de la fundació ANECA. El president del CEUCAT i membre de la comissió permanent del CEUNE, Jordi Codony, ha estat nomenat patró de la fundació ANECA.
2011-10-11 Grup treball CIC esmenes llei convivencia


Foto: Gerard Solà. CEUCAT

També es va presentar la nova plataforma de participació on-line pels representats del CEUNE, i es van fer diverses peticions al Ministeri d'Educació. El Ple, que va durar més de quatre hores, també va comptar amb multitud d'informes de la mesa i dels representants en diversos òrgans i comissions.
El dia 11 al vespre un grup de treball del CEUCAT, reunit durant més de cinc hores, ha elaborat una proposta d'esmenes a l’avantprojecte de llei de convivència i disciplina universitària, que serà elevat al plenari del CEUCAT perquè l'aprovi.
arxivat sota: ,
darrera modificació: Desembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS Accessibilitat Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech