Sou a: Inici » Notícies » El Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro, rep els responsables de les entitats convocants a la jornada de reivindicació “caminem cap a la Universitat Gratuïta”.
Accions del document

El Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro, rep els responsables de les entitats convocants a la jornada de reivindicació “caminem cap a la Universitat Gratuïta”.

Comparteix Share
Barcelona, 18 de Novembre de 2016 - El Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro, rep els responsables de les entitats convocants a la jornada de reivindicació “caminem cap a la Universitat Gratuïta”.
El 17 de Novembre de 2016, en el marc del Dia Internacional de l’Estudiantat Universitari, el CEUCAT, juntament amb altres actors de referència del col·lectiu estudiantil, com l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), i de la mà de la plataforma de trobada de les associacions juvenils i consells locals de joventut de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) van organitzar la jornada reivindicativa “caminem cap a la universitat gratuïta”, protagonitzada per una manifestació amb milers de persones. En els parlaments finals, a plaça Sant Jaume (Barcelona), els portaveus van anunciar la seva voluntat política: “fer les primeres passes cap a la gratuïtat de la universitat, començant per l’equiparació dels preus de màster amb els de grau i la reducció d’un 30% dels preus i taxes dels estudis universitaris”.
La resposta del Govern de la Generalitat no s’ha fet esperar: avui mateix el màxim responsable de la Secretaria d’Universitats i Recerca s’ha trobat amb els portaveus del moviment estudiantil per obrir el diàleg. En declaracions posteriors a la reunió, Lluís Forcadell (Coordinador del CEUCAT) ha manifestat que “la trobada d’avui tenia per objectiu establir un primer contacte, obrir la porta a negociar”. La voluntat del Govern és mantenir el diàleg amb l’estudiantat per buscar punts de trobada i poder implementar algunes de les propostes que ahir reclamaven els i les estudiants. Oriol Rivera (Sots-coordinador del CEUCAT) ha declarat que “dimarts tindrem una altra trobada, de treball, en la qual començarem a negociar les reivindicacions”.

darrera modificació: Novembre 2016

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech