Accions del document

Els nous preus de matrícula, un parany pels estudiants

Comparteix Share
28/09/2012 El President del CEUCAT recomana que tots els estudiants sol·licitin l'acreditació de nivell de renda abans del 15 d'octubre
Després que el Ministre Wert aprovés un reial-decret llei que permetia un fort augment dels preus universitaris, la Generalitat de Catalunya va optar per la pujada màxima. Tot i això, va crear un sistema de beques progressiu per adaptar el preu de la matrícula al nivell de renta familiar. Debats a banda sobre la bondat del model finalment adoptat, la realitat és que enguany els preus han pujat i depenen de la renda familiar. O no?

De fet, el preu és exactament el mateix per tothom: un 66% més que el curs anterior. Més de 55.000 persones ja se n'han adonat utilitzant la calculadora consultable al web del CEUCAT. Tot i això, existeixen "descomptes" en forma de beca per a aquelles persones que no superin certs llindars de renda.

 

Però atenció, que no tot és tan senzill. Els descomptes només s'apliquen a qui els demana! La desinformació està portant a molts estudiants a pagar més del que els correspondria, i aquest és un greu risc que corre tot l'estudiantat. La manca de coneixement del nou sistema és un parany que cal eliminar. Aquí tots hi hem de col·laborar, però en especial el Govern i les Universitats, que són qui en tenen la responsabilitat.

 

És important que cada estudiant demani a la Generalitat, abans del 15 d'octubre, l'acreditació per conèixer el seu llindar de renda familiar i sol·liciti la beca EQUITAT. Només d'aquesta manera podrà pagar la matrícula que realment correspon a la seva renda segons el nou sistema. Davant la incertesa, més val que tothom demani la beca. Encara som tots a temps de sol·licitar-la. I si cal, ja ens la denegaran.

 

A Barcelona, 28 de setembre de 2012

 


Jordi Codony Gisbert

President del CEUCAT
darrera modificació: Novembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech