Accions del document

Els universitaris recolzen el model educatiu vigent

Comparteix Share
13/09/2011 El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) insta a la comunitat universitària a defensar la llengua i la cultura pròpies de Catalunya, i el model educatiu vigent.
El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que pretenen eliminar el català com a llengua vehicular de l'ensenyament de Catalunya, fet que ha estat ratificat per una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Ens trobem davant de sentències contra un model d’immersió lingüística que funciona a Catalunya des de fa 30 anys i que és una eina fonamental de cohesió social al nostre país. El canvi del model actual no només pot dur a un debilitament del català, la llengua pròpia de Catalunya; sinó també a una fractura de la cohesió social que s'ha assolit a dia d'avui.

Per aquest motiu, el CEUCAT, com a màxim òrgan de representació estudiantil de les universitats de Catalunya, ha pres els següents acords:

  • Manifestar el seu rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
  • Recolzar el model educatiu vigent que, establint l'ús preferent del català a l’ensenyament obligatori, és el garant de la presència i l’ús d’aquesta llengua a l’àmbit universitari.
  • Instar a la comunitat universitària a defensar la llengua i la cultura pròpies de Catalunya
  • Sumar-se a les protestes en favor de l'actual model educatiu
  • Adherir-se al manifest de la plataforma somescola.cat

A Barcelona, el dia 13 de setembre de 2011
arxivat sota: ,
darrera modificació: Setembre 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech