Accions del document

Encontre d'estudiants dels països catalans i occitans a Tolosa de Llenguadoc

Comparteix Share
07/04/2013 Una delegació d'estudiants catalans del CEUCAT visita representants de les universitats occitanes i nord-catalana a Tolosa de Llenguadoc per iniciar la dinàmica FEPCO
Encontre d'estudiants dels països catalans i occitans a Tolosa de Llenguadoc

Logotip de FEPCO

Durant aquest cap de setmana una delegació d'estudiants catalans, encapçalada per Gemma Espigares, Presidenta del CEUCAT, s'han reunit a Tolosa de Llenguadoc amb representants de les universitats occitanes i de la Catalunya Nord.

 

Aquesta nova trobada, celebrada per primer cop en terres occitanes, ha donat lloc a la creació d'un grup de treball que en els pròxims mesos ha de poder articular el reglament i estatuts per endegar el projecte FEPCO entre les quatre regions que en formen part (Migdia-Pirineus, Llenguadoc-Roselló, Principat de Catalunya i Illes Balears).

 

“La dinàmica pot esdevenir un moviment estudiantil nou que permeti crear sinergies entre les regions de parla catalana i occitana i poder compartir experiències i model de representació diferents que sempre són un aprenentatge” afirma Gemma Espigares, qui també afirma que es poden dur a terme activitats esportives i culturals en comú.

 

Ara caldrà debatre en el sí del ple del CEUCAT la participació conjunta en aquest projecte o bé l'adhesió particular de cadascuna de les universitats catalanes, que des de la Universitat de Lleida es veu amb bons ulls per les possibilitats que ofereix.

 

Per part de la delegació francesa hi estaven representades les universitats de Montpelhièr, Perpinyà i l'amfitriona Tolosa de Llenguadoc a través dels presidents de les federacions d'associacions d'estudiants d'aquestes universitats i també el president de l'Associació catalana d'estudiants a la Universitat de Perpinyà, Tayssir Azouz, i el president de la Federació d'estudiants dels països catalans i occitans (FEPCO) Fabien Ginoux.

arxivat sota: ,
darrera modificació: Abril 2013

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech