Accions del document

Es constitueix el CEUCAT i s’elegeix Jordi Codony com a president

Comparteix Share
26/02/2011 El Secretari General del CIC i el Rector de la UPC presideixen l'acte de constitució del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), en què s'ha elegit Jordi Codony com a President. Les primeres principals línies de treball actuals del CEUCAT són coordinar els representants de l’estudiantat de les universitats, vetllar perquè l’estudiantat pugui participar activament al debat ja obert sobre el model de governança del sistema universitari, treballar amb el govern la proposta de sistema de finançament i els preus de matrícula i aconseguir millores en la participació i la representació de l’estudiantat a les universitats.
Es constitueix el CEUCAT i s’elegeix Jordi Codony com a president

jornades de constitució del CEUCAT

El passat dia 2 de desembre de 2010 govern, rectors i estudiantat van crear el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. Aquest organisme neix després d'un any de feina del Grup de Treball per la Participació del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb l'objectiu de permetre a l'estudiantat de les universitats catalanes treballar conjuntament en certs aspectes del sistema universitari i representar l'estudiantat davant del govern.

Els dies 25 i 26 de febrer s'ha celebrat una trobada de representants d'estudiants de les universitats catalanes, que ha tingut lloc al Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya. Després de visitar el Barcelona Supercomputing Center fins a dos representants de cada universitat han participat en diverses xerrades sobre el CIC, el Grup de Treball sobre participació, el funcionament dels Consell de l'Estudiantat i les Assemblees i han debatut sobre les claus de l'èxit d'aquest tipus d'organismes.

Durant aquestes jornades, l'acte de constitució oficial del CEUCAT ha estat presidit pel Rector Magnífic de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Sr. Antoni Giró (que també és el president de la Comissió d'Accés i Afers Estudiantils del CIC) i pel Secretari General del Consell Interuniversitari de Catalunya, el Sr. Claudi Alsina.

rector, secretari general del cic i president del ceucatUn cop constituït el consell, el CEUCAT ha escollit el seu president. El candidat de consens ha estat el Coordinador del Consell de l'Estudiantat de la UPC, Jordi Codony Gisbert. També s'ha elegit a Maria Rodriguez Batista, Coordinadora del Consell de l'Estudiantat de la UdL, com a vicepresidenta del CEUCAT.

Durant les jornades han tingut lloc debats sobre estratègies de futur del propi CEUCAT, la governança del sistema universitari, la futura LUC, el model de finançament, el Consejo de Estudiantes Universitario del Estado i sobre el recén aprovat Reial Decret Estatuto del Estudiante.

Entre els acords, destaquen elevar al CIC perquè l'aprovi un document de mesures per millorar la participació de l'estudiantat al govern de la universitat, mantenir reunions i entrevistes amb el govern, rectors, consell socials i AQU (entre d'altres) per tractar temes com la governança i el finançament de les universitats públiques i la clara voluntat de cooperar entre universitats per ser més eficients i per aconseguir elevar d'una forma contundent la veu de l'estudiantat.

Una de les primeres decisions que ha pres el CEUCAT és treballar decididament perquè el debat sobre el model de governança i la reforma de la LUC sigui obert i hi participin tots els estaments implicats (govern, rectors, consells socials, consells d'estudiants, sindicats, etc).
 
constitució del ceucat 3

A les jornades hi han participat la Universitat de Barcelona (Consell de l'alumnat), Universitat Politècnica de Catalunya (Consell de l'estudiantat), Universitat Pompeu Fabra (Consell d'estudiants), Universitat Ramón Llull (Consell d'estudiants), Universitat de Lleida (Consell de l'estudiantat), Universitat Rovira i Virgili (Consell d'estudiants),Universitat Oberta de Catalunya , Universitat de Vic (Consell d'estudiants) i la Universitat Abat oliva

Diverses reunions tindran lloc durant els mesos de març i abril per continuar treballant en el desenvolupament d'aquest Consell. A més, el president del CEUCAT  es reunirà properament a Madrid amb el Ministre d'Educació, juntament amb la resta de membres del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (que inclou tant els presidents dels consells de l'estudiantat de les diferents universitats espanyoles com als presidents dels consells autonòmics, entre d'altres).

Documents relacionats:

Programa de l'esdeveniment
Fotografies oficials de l'acte (alta qualitat)
Altres fotografies
 
Noticies relacionades:

darrera modificació: Agost 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech