Accions del document

Gemma Espigares nova presidenta del CEUCAT

Comparteix Share
05/10/2012 Gemma Espigares substiteix a Jordi Codony a la presidència del CEUCAT en un ple que ha aprovat l'esborrany de carta de drets i deures dels estudiants universitaris
Gemma Espigares nova presidenta del CEUCAT

Relleu al CEUCAT


A la Universitat de Lleida (UdL) ha tingut lloc avui l’elecció del nou president del CEUCAT, un òrgan que té per objectiu coordinar als màxims representants de cada universitat del sistema universitari català i representar la veu de l’estudiantat de les universitats catalanes.

D’entre els màxims representants de cada universitat, el plenari del CEUCAT ha fet confiança en Gemma Espigares, estudiant d'infermeria a la Universitat de Lleida, per liderar aquesta nova etapa del consell.

Jordi Codony, recén titulat al Màster d’Enginyeria Civil de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), deixa el càrrec després d’haver liderat la primera etapa del CEUCAT, que va néixer a finals de 2010. Actualment és assessor de l’Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) en assumptes d’estudiants.

En un acte presidit pel Rector de la UdL, Roberto Fernández, el fins ara President del CEUCAT ha fet un emotiu discurs (recollit en aquesta carta oberta) agraint la feina i el suport de tots els seus companys, recordant algunes de les fites aconseguides durant aquests anys i els reptes de futur que té el Consell.

Des de la seva constitució el consell ha pres forma, ha aconseguit ésser reconegut per les autoritats d’educació superior tant catalanes com de l’Estat, i ha format part activa en debats i negociacions sobre els principals temes d’actualitat universitària. El Consell ha treballat activament per acostar la política universitària de més alt nivell a l’estudiantat: organitzant jornades obertes, utilitzant les xarxes socials, els mitjans de comunicació, etc.

A més, ha rebut una menció especial al “Concurs de bones pràctiques de representació estudiantil en gestió universitària” de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo i ha assolit una important pes al Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE).

Per la seva banda, Gemma Espigares ha aprofitat el seu discurs per agrair la feina feta pel fins ara president i la resta de membres del CEUCAT, i ha afirmat que “cal consolidar aquesta nova etapa que iniciem plegats, buscant noves sinèrgies i treballant conjuntament per contribuir a la millora de la qualitat del sistema universitari català”.

Rector de la UdL i CEUCATEl Rector de la UdL ha afirmat que “la qualitat de la universitat, com a institució pública, també és mesura per la capacitat que té aquesta de tractar els seus representants, i que aquests han d'influir en la política general de la Universitat”. A més, el rector ha posat en valor la tasca realitzada per Jordi Codony al capdavant del CEUCAT, i la seva gran vàlua com a defensor dels interessos dels estudiants.


Durant el plenari també s’ha aprovat una ambiciosa proposta de carta de drets i deures de l’estudiant universitari, que ara caldrà concensuar amb els rectorats de les universitats, i també amb el govern. La carta inclou 10 drets i 10 deures, desplegats en subapartats. Destaca la proposta d'incorporar el dret a vaga entre els estudiants universitaris, fins ara només reconeguda amb els estudiants de secundària.

Durant la sessió de la tarda, està previst posicionar-se en relació a les notícies aparegudes recentment sobre les beques erasmus, es proposarà demanar als Rectors que vetllin perquè els estudiants que ho vulguin puguin participar de la jornada de mobilitzacions del proper dia 11 d’octubre i es debatrà sobre els projectes de futur del CEUCAT.Gemma Espigares Tribó

Gemma Espigares Tribó és estudiant d'infermeria, forma part del Consell de l’Estudiantat i la Junta de Centre de la Facultat d’Infermeria, i presideix l’Associació Estatal d’aquest col·lectiu. A la Universitat de Lleida forma part del Claustre, el Consell de Govern, el Consell Social i la Comissió d’Avaluació de la Universitat (CAU), exercint alhora, les funcions de coordinadora econòmica i de qualitat del CEUdL. És membre del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i col·labora amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) en els processos d’assegurament de la qualitat de la universitat.

Més informació

Més informació sobre el CEUCAT

darrera modificació: Octubre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech