Accions del document

Inquietud dels catalans davant les reformes del govern de l'Estat

Comparteix Share
28/09/2012 Jordi Codony i Carlos Pérez van expressar dimecres les inquietuds del CEUCAT en diverses reunions a Madrid amb alts càrrecs del govern de l'Estat
Inquietud dels catalans davant les reformes del govern de l'Estat

Nova CP del CEUNE

La Comissió Permanent del CEUNE es va reunir el passat dimecres a Madrid per primer cop des de les eleccions que van portar a una renovació gairebé total de la seva composició. Aquest òrgan és l'encarregat del funcionament intern del CEUNE, d'executar les decisions del Ple i de prendre els acords urgents quan no es pot reunir el Plenari. Dels sis membres estudiants, actualment dos són catalans: el president del CEUCAT (Jordi Codony) i el Secretari Executiu del CEUCAT (Carlos Pérez).

Durant la reunió s'ha debatut sobre el futur funcionament del CEUNE i algunes reformes del reglament que vol impulsar el Ministeri, s'ha elegit a Ezequiel Valentin (representant de la Universidad de Extremadura)com a vicesecretari de la Comissió Permanent, el Ministeri ha informat del calendari de reunions del CEUNE pel 2012 (que no preveu un plenari fins a finals d'any), s'ha avançat en els treballs per dotar l'òrgan d'eines on-line per augmentar la comunicació entre els membres del CEUNE i amb la resta d'estudiants de l'Estat, i s'ha acordat que el primer ple del CEUNE del 2013 es celebri a Salamanca per la celebració del seu 800 anniversari. A més, la comissió permanent ha rebut l'encàrrec de fer una cerca per proposar com a patró d'ANECA a una persona de reconegut prestigi i seguir treballanten la imatge corporativa de l'òrgan.

A més, el president del CEUCAT ha intervingut per sol·licitar informació sobre els treballs del grup d'experts per la reforma del sistema universitari, la reforma de la llei d'educació, l'avantprojecte de llei de convivència i disciplina, el recurs presentat per alguns estudiants contra les eleccions del passat ple, i sobre els errors que hi van haver durant el transcurs del ple del CEUNE. Codony ha afirmat que "són inadmissibles les errades que van succeir al ple" i que "no es poden tornar a repetir".  També ha afirmat que cal que el CEUNE pugui analitzar la reforma de la llei d'educació abans que aquesta inici el tràmit al Congrés dels Diputats. I que "cal millorar els canals de comunicació per tal de fer del CEUNE un òrgan més transparent cap a l'estudiantat".

Per la tarda els membres d'aquesta comissió van assistir, en representació de tot l'estudiantat estatal, a la solemne inaguració del curs acadèmic 2012-13 presidida pel Rei Joan Carles I i la Reina Sofia, a la seu de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). Durant el transcurs de l'acte, els estudiants han aprofitat per mantenir una breu conversa amb el Minstre Wert, els reis, el recent elegit president de la Comunidad de Madrid i el rector de la UNED, el Director General de Política Universitària i la presidenta de la CRUE entre altres autoritats.

Pots consultar el crític discurs del rector de la UNED i altres informacions sobre l'acte d'obertura aquí
darrera modificació: Setembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech