Accions del document

Jordi Codony deixa la presidència del CEUCAT

Comparteix Share
08/10/2012 El president del CEUCAT, Jordi Codony, s'acomiada del CEUCAT amb aquesta carta oberta que va llegir durant el seu discurs de comiat i que avui fem pública al web
Jordi Codony deixa la presidència del CEUCAT

Jordi Codony

cap_carta

 

06/10/2012

 

 

Benvolguts i benvolgudes,

 

 

 

Durant aquests dos últims anys hem viscut la difícil implantació de l’EEES, l’aprovació de l’Estatuto del Estudiante Universitario, grans canvis del sistema de preus universitaris, la creació de les beques Equitat i Excel·lència, les retallades, el naixement d'òrgans com el propi CEUCAT o el CEUNE, i moltes altres coses que han passat.

 

Han estat uns anys intensos, plens de reptes i projectes, d’ambició i d’il·lusió, de victòries i derrotes, d’èxits i fracassos. I tot al costat d’altres companys que han format part d’aquest camí, estudiants que han dedicat i dediquen el seu temps als altres, estudiants compromesos amb la universitat.

 

Haig d’agrair d’una forma molt especial als estudiants que dediquen el seu temps a defensar els seus companys i a intentar fer la universitat una institució encara millor. Sense ells no haguéssim aconseguit res del que hem fet. Els animo a tots a seguir endavant, com hem fet fins ara, i per arribar encara molt més enllà. La universitat continua necessitant que vetllin per ella en aquests moments tant i tant complicats.

 

Com vaig fer quan m'acomiadava de la UPC, vull fer arribar un agraïment molt especial a aquells que un dia van apostar per mi i em van donar la seva confiança, em van cedir l’honor de representar-los, em van donar l’oportunitat de viure grans experiències i d’aprendre, em van donar el coratge per seguir endavant, em van donar el recolzament per arribar lluny, em van acompanyar en el camí.

 

Des del consell he treballat amb estudiants, vicerectors, rectors i amb alts càrrecs de la Generalitat i del Ministeri. De vegades no hem compartit posicions, i amb altres companys hem hagut d’oposar-nos fermament a propostes que anaven en contra dels interessos de l’estudiantat o hem impulsat projectes que no agradaven als qui tenen la responsabilitat de governar. Però sempre m’han escoltat i respectat, fins i tot quan el desacord era màxim. A totes aquestes persones els vull agrair aquest tracte que he rebut.

 

El CEUCAT ha esdevingut una molt bona eina per la coordinació dels representants i un magnífic escenari per la relació institucional amb els governs i els rectorats. Un òrgan basat en el consens, la unitat, la responsabilitat, la seriositat, la transparència i el compromís entre molts altres valors. El nostre paper no ha estat mai clarament decisiu, no som pas nosaltres els qui governem, però de ben segur hem contribuït a construir part del camí.

 

Des de la constitució del CEUCAT hem avançat molt, no només en la construcció del consell sinó també en l’impacte real de les nostres accions i en l’obertura cap a l’estudiantat. Un acostament aconseguit dissenyant un web que permeti fer més transparent un món que fins ara no ho era gens. Intentant apropar l’estudiantat a la representació suprauniversitària a través de les xarxes socials. Organitzant xerrades i jornades obertes per permetre que la gent participés.

 

Estic convençut que som al bon camí. Cal seguir endavant. No ho dubteu. I la menció especial del jurat que vam obtenir al "concurs de bones pràctiques de representació estudiantil en la gestió universitària" de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo n’és un clar reconeixement. Com ho és també el fet que la resta d’universitats de l’Estat hagin confiat en nosaltres per liderar el CEUNE.

 

Sóc conscient que deixo inacabats projectes ambiciosos, com ho és la carta de drets i deures de l'estudiantat que tot just avui – a l’últim plenari que presideixo – ha rebut la llum verda dels Consells de l’Estudiantat de tot Catalunya. També queden reptes importants per afrontar, cal que siguem encara més participatius, més ambiciosos, més propers a altres ens estudiantils. Però estic plenament convençut que els companys que es queden al CEUCAT i a les universitats seguiran endavant, units, i assoliran fites que ara creiem inaccessibles.

 

Amb una llicenciatura, dos màsters, moltes lliçons apreses i bons amics a la motxilla, deixo de ser estudiant universitari i deixo la primera línia de la representació estudiantil. Us asseguro que en guardaré un record inoblidable. És hora del relleu, de noves idees i il·lusions, d’energies renovades i noves ambicions. Compteu amb el meu suport per tal d’aconseguir que la transició sigui ben fàcil i ràpida.

 

Confio saber aprofitar tot el que he après i l'experiència que he adquirit per seguir col·laborant amb persones i institucions amb l’objectiu clar de continuar treballant per un millor sistema universitari al nostre país, Catalunya, i demostrar que la participació estudiantil aporta un valor afegit a la universitat.

 

Abans d’acabar, vull felicitar la nova presidenta del CEUCAT, Gemma Espigares, estudiant d’infermeria de la Universitat de Lleida. Li desitjo molta sort a ella, als qui es queden al consell, i els que hi vindran.

 


Fins ben aviat,

 

 

A Lleida, dia 6 d’octubre de 2012

 

 

Jordi Codony Gisbert

President del CEUCAT
peu_carta

 

darrera modificació: Febrer 2015

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech