Accions del document

La Carta de Drets i Deures fa un altre pas endavant

Comparteix Share
09/11/2012 El document de treball de la Carta de Drets i Deures del CEUCAT s'ha presentat a la Comissió d'Accès i Afers Estudiantils del CIC amb els vicerectors i el govern
El passat dia 6 de novembre es va presentar la Proposta de Carta de Drets i Deures del CEUCAT a la Comissió d'Accès i Afers Estudiantils del CIC (CAAE), òrgan format pels vicerectors d'estudiants, el govern i a la què assisteixen la presidenta, Gemma Espigares, i el vicepresident del CEUCAT, Joan Molina. D'aquesta manera s'inicia ara un procés de negociació entre universitats i consells de l'estudiantat per tal de poder buscar punts en comú i sinèrgies en relació als drets i deures dels estudiants i arribar al consens.

A la mateixa comissió es va parlar de l'avantprojecte de la Llei d'Ordenació i Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), on la Generalitat va informar sobre la reunió de les comunitats autònomes amb el ministre Wert, i la voluntat de Catalunya de defensar l'autonomia en matèria d'educació i Universitats per la invasió de competències. També es van apuntar per alguns membres de la comissió els problemes tècnics que presenta l'avantprojecte de Llei. 

Sobre les beques i els preus, es va posar damunt la taula la preocupació dels estudiants pel sistema de les beques equitat, i es va apuntar la necessitat de millorar el sistema de sol·licitud de les mateixes, així com la revisió dels llindars de renda. 

Es va parlar sobre els resultats, encara provisionals, de matriculació del curs 2012-2013, als que el CEUCAT estarà molt atent per fer el seguiment un cop es publiquin els resultats definitius, veient així el possible impacte generat per l'augment de preus i els canvis de les beques del Ministeri.

Després d'un llarg procés de revisió jurídica, finalment la CAAE va acordar la publicació al DOGC de l'acord de creació del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), com a espai de trobada i participació dels estudiants de les universitats catalanes, i de reflexió sobre aspectes de rellevància del sistema universitari.

Al final de la reunió es va incorporar l'expresident del CEUCAT, Jordi Codony, convidat per acomiadar-se de l'òrgan. Durant el comiat es van posar de relleu en diverses intervencions tant paraules d'elogi a la feina feta com l'important repte que afronten les persones que inicien aquesta nova etapa. Codony va acabar la seva intervenció demanant als presents que "defensin la universitat".
darrera modificació: Novembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech