Accions del document

La UPC acull la inauguració del curs acadèmic universitari català

Comparteix Share
15/09/2011 La UPC acull, el 7 d'octubre, l'acte d'inauguració oficial del curs acadèmic 2011-12 del sistema universitari català, amb la presència de diferents representants del Govern de la Generalitat de Catalunya, i del president del Consell d'Administració de la Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, que serà el conferenciant convidat.
La UPC acull la inauguració del curs acadèmic universitari català

Josep Lluís Bonet

El 7 d’octubre, a les 10.30 hores, s’inaugura oficialment el curs acadèmic 2011-12 del sistema universitari català a la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech (UPC). L’acte, que tindrà lloc a l’Auditori de l’Edifici Vèrtex (Plaça Eusebi Güell, 6, Barcelona), comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el director general d’Universitat, Lluís Jofre; el director general de Recerca, Josep Maria Martorell; Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, així com el rector de la UPC, Antoni Giró; el president del Consell Social, Joaquim Boixareu, i el president del Grup Freixenet i del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, que impartirà una conferència titulada Fira de Barcelona, un projecte de país.

En el decurs de l’acte d’inauguració es lliuraran les distincions Jaume Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària, que atorga la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de premiar l’excel·lència en la docència universitària. En l’edició d’enguany, s’atorgarà quatre premis individuals i tres de col•lectius, dotats cadascun amb 20.000 euros.

A títol individual rebran la distinció Jaume Vicens Vives els professors Miquel Tresserras, de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull; Jordi Pérez, del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra; Ferran Marqués, del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Isabel del Arco, de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

Pel que fa als premis col·lectius, s’atorgarà la distinció Jaume Vicens Vives a les entitats següents: la Facultat de Farmàcia de la UB pel projecte Aula de formació del professorat; el Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la UPC, pel projecte ‘Caminar Barcelona’, que dirigeix Estanislau Roca; i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, pel Programa formatiu per a estudiants xinesos.
El premi s’haurà de destinar a projectes d’innovació o de millora docent, a decisió dels guardonats.

Així mateix, durant el mateix acte, la UPC atorgarà el 12è Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat i projectes de cicles formatius i els Premis extraordinaris de doctorat corresponents al curs acadèmic 2008-2009, i es lliuraran les Medalles UPC.

Una exposició commemora els 40 anys de la UPC

Coincidint amb la inauguració del curs acadèmic, i amb motiu de la commemoració del 40è aniversari de la UPC, s’inaugurarà, a l’Auditori de l’edifici Vèrtex, una exposició titulada Imatges per als 40 anys de la UPC. La mostra reflecteix a través d’una seixantena de fotografies diferents moments de la història de la institució: des de la visita d’Albert Einstein, el 1923, a l’Escola Industrial (actual EUETIB), fins a l’inici de la construcció del Campus Nord, o la transformació de la capella de la Torre Girona en seu del superordinador MareNostrum.

Josep Lluís Bonet

La UPC ha convidat enguany a Josep Lluís Bonet per pronunciar la conferència d’inauguració del curs, en la qual parlarà del projecte de Fira de Barcelona.

Doctor en Dret i professor titular d’Economia Política i Hisenda Pública a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Bonet presideix, a més del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona, el Grup Freixenet; Fira 2000, S. A.; el Comitè bilateral hispano-japonès de cambres de comerç ; l’Asociación de Marcas Renombradas Españolas; la Fundación Foro de Marcas Renombradas Españolas; l’Asociación Nacional para la Defensa de la Marca; l’Associació per al Foment del Desenvolupament Agroalimentari; el saló Alimentaria de Barcelona; la Delegació Alt Penedès de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona , i Vila Universitaria, S.A., Hotel Campus, S.L. i Plaça Cívica, S.A.

FONT: premsa UPC
darrera modificació: Setembre 2011

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech