Accions del document

L'equip de la UPC es proclama campió d'Espanya de Bàsquet masculí

Comparteix Share
12/07/2012 És el primer cop, en tota la història, que una universitat catalana guanya el campionat en aquest esport i categoria.
L'equip de la UPC es proclama campió d'Espanya de Bàsquet masculí

Foto: UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya s'ha proclamat CAMPIONA d'Espanya Universitària de Bàsquet Masculí. És el primer cop, en tota la història, que una universitat catalana guanya el campionat en aquest esport i categoria.

Del 26 al 29 d'Abril s'ha celebrat a León (Lleó) el Campionat d'Espanya Universitari de Bàsquet, tant en categoria femenina com masculina.

La UPC s'ha proclamat, amb tot mereixement, Campiona d'Espanya Universitària al guanyar a la final a la Universidad Rey Juan Carlos per un clar i merescut 79 a 60. Sobretot tenint en compte que en finalitzar el primer quart el resultat era contrari per 17 a 27.

L'actuació de l'equip de la UPC durant tot el campionat ha estat exemplar, guanyant per aquest ordre a les universitats de León  (89-42), Cantabria (31-60), ja en semifinals, al fins ara campió, la Universidad Católica San Antonio de Murcia (75-84), i a la final a l'esmentada Universidad Rey Juan Carlos.

Les claus de tant brillant actuació cal buscar-les en l'excel·lent defensa mostrada durant tot el Campionat, la gran mobilitat i bon contraatac, bon ambient, actitut competitiva de tots els jugadors i excel·lent direcció desde la banqueta per part dels entrenadors Miquel Àngel Platel, Bernat Aran i Xavier Erencia.

Amb aquesta gran victòria, l'equip de la UPC s'ha classificat per participar en el Campionat d'Europa de 2012, que es celebrarà a Còrdoba a mitjans de juliol de l'any vinent.

El ja històric equip ha estat format per:

 • Jonel Palou
 • Guillem Palou
 • Cristian Boada
 • Álvaro Lete
 • Pol Rebenaque
 • Oriol Domènech
 • Sergio Gala
 • Guillem Ros
 • Víctor Plà

FONT: univers UPC
arxivat sota: ,
darrera modificació: Gener 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS Accessibilitat Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech