Accions del document

Més de 55.000 persones ja han utilitzat la calculadora de preus del CEUCAT

Comparteix Share
21/09/2012 La calculadora del CEUCAT ha tingut una gran acceptació entre l’estudiantat, ja que no existia fins ara una eina com aquesta

Arrel dels grans canvis en política de preus públics al sistema universitari encetats pel Ministre Wert i concretats a Catalunya per la Secretaria d’Universitats i Recerca, estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya han dissenyat  pel CEUCAT una calculadora que permet conèixer el preu dels estudis. L'aplicació té en compte en quin llindar de renda es troba l’estudiant, així com els estudis, el nombre de crèdits a matricular, les assignatures repetides i les taxes de gestió.

 

D’aquest forma, el consell ha treballat activament per la difusió de les novetats en matèria de preus al màxim d’estudiants possible. Més de 55.000 estudiants ja han fet servir aquesta eina, única a Catalunya, que permet en uns pocs segons conèixer quant costa estudiar a la universitat. L’eina s’acompanya d’un recull de notícies i enllaços que han permès als visitants seguir de prop el procés que ha portat a l’augment de preus i les accions que ha emprès el CEUCAT per manifestar-se contrari a l’augment. La plana web també ofereix informació sobre les beques, que enguany també han patit canvis substancials.

Actualment els preus depenen del llindar de renda familar. Però per beneficiar-se de qualsevol rebaixa de preu per motiu de renda cal que l’estudiantat demani a través de l’AGAUR una beca EQUITAT abans del 15 d’octubre de 2012. Si no ho fa, tot i tenir una renda baixa acabarà pagant el preu màxim: un 66% més car que l’any anterior.

El CEUCAT recomana a tot l’estudiantat que sol·liciti al web de l’AGAUR l’acreditació que permet conèixer el llindar de renda i que demani la beca EQUITAT, assegurant-se així que no paga més del que li correspon. El consell ja està treballant amb les universitats, els consells d'estudiants i la Direcció General d'Universitats per tal de fer arribar aquest missatge al màxim d'estudiants possible.

 

 

Calculadora del CEUCAT:

www.ceucat.cat/calculadora


Notícies sobre preus i beques:

www.ceucat.cat/preus-i-beques


Més información sobre el tràmit per demanar la beca EQUITAT:

www10.gencat.cat/agaur_web/AppJava/catala/a_beca.jsp?categoria=universitaris&id_beca=19101

darrera modificació: Setembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech