Accions del document

Oriol Rivera i Pau Parals, un nou camí per a la coordinació del CEUCAT

Comparteix Share
Tarragona, 29 de novembre de 2016
Oriol Rivera i Pau Parals, un nou camí per a la coordinació del CEUCAT

D'esquerra a dreta: Oriol Rivera, Lluís Forcadell i Pau Parals

Oriol Rivera (UPC) fent tàndem amb Pau Parals (UdG) assumeixen la coordinació del CEUCAT en substitució de Lluís Forcadell (UB) en el ple celebrat el passat dia 26 a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Amb el lema “Creem el futur. Legitimem la proposta”, Rivera i Parals han estat avalats per la totalitat de les universitats presents en el ple com a nou equip de coordinació on han presentat una nova manera d’encarar el lideratge del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) amb dos papers molt definits: el de Coordinador, que assumeix Rivera; i el de Coordinador de Relacions Externes que recau en Parals.

Oriol Rivera, nascut a Cerdanyola del Vallès i resident a Terrassa, és estudiant de primer curs del màster en Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És l’actual coordinador del Consell d’Estudiants de la UPC.

Pau Parals neix a Verges i és estudiant a la Universitat de Girona (UdG) del tercer curs del doble grau d’Administració d’Empresa-Economia. Fa poc més de 5 mesos que va assumir el càrrec de coordinador del Consell d’Estudiants de la UdG.

Rivera i Parals proposen avançar cap a una universitat més integradora, amb millor qualitat, i més accessible. Volen treballar per consolidar el CEUCAT i sobretot volen reivindicar la legitimitat que tenen les propostes que sorgeixen. Amb una motivació molt positiva i carregada d’il•lusió, i amb uns valors que fixen els fonaments (ètica, responsabilitat i lleialtat), presenten el projecte que vol ser inclusiu, on es reculli totes les sensibilitats de les universitats catalanes i molt realista en els seus objectius amb unes propostes que van des de la manera d’organitzar-se internament com a equip, fins a les fites concretes que volen assolir en els dos anys de mandat que tenen per davant.

Lluís Forcadell (estudiant del grau de Biomedicina a la Universitat de Barcelona), el fins ara coordinador del ple del CEUCAT, deixa la coordinació amb un reguitzell de feina feta seguint la gestió dels seus predecessors Gemma Espigares i Jordi Codony. Incorpora noves maneres i estructures de treball per intentar cohesionar més la implicació dels membres que formen part. Passa el relleu en un moment en què el CEUCAT té molta presència en debats i espais on es parla de temes universitaris. Des del mateix govern autonòmic fins les pròpies universitats, passant pels mateixos partits polítics, veuen en aquest òrgan de representació una eina i un criteri més a tenir en compte en les seves polítiques de gestió sobre els temes d’àmbit universitari.

En els dos anys al capdavant del CEUCAT, Forcadell destaca, en la valoració global de l’informe de gestió dels dos anys com a coordinador “Una passa endavant” i aprovat en el mateix ple, l’apropament que s’ha fet a la societat i la repercussió que està tenint en el mitjans de comunicació. Com a temes concrets destaca:

- Les 21 propostes presentades pel decret de preus de 2015.
- La proposta de text per al decret de preus de 2016.
- Les aportacions mínimes per a introduir modificacions a una futura ordenació acadèmica.
- S’han fet campanyes potents sobre beques, pel 3+2, sobre el que representa viure i estudiar, per aconseguir la #unigratuïta.
- S’ha celebrat el 5è aniversari del CEUCAT amb la presència de nombrosos implicats en el sistema universitari català.
- S’ha participat en els actes de celebració del dia internacional de l’estudiant el passat 17N.

Reconeix que encara queda molt camí per fer, sobretot en política universitària i de qualitat, però encoratja als nous coordinadors a treballar per seguir i millorar tot el que sigui possible per fer que els estudiants siguin decisius en les propostes universitàries catalanes.
darrera modificació: Desembre 2016

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech