Accions del document

Ple d'urgència per analitzar les mesures anunciades per Wert

Comparteix Share
21/04/2012 El CEUCAT s'oposa als desproporcionats augments de preu i començarà acciomns
Ple d'urgència per analitzar les mesures anunciades per Wert

Ple CEUCAT

El Ple del CEUCAT s'ha reunit avui d'urgència després que ahir el Consell de Ministres aprovés un Reial Decret-Llei per la "racionalització de la despesa pública en universitats".

Després d'analitzar les mesures, que suposen un desproporcionat augment dels preus públics que no va acompanyat per part del Ministeri d'un augment de les beques, els membres del plenari han debatut quins són els propers passos a seguir.

En primer lloc, s'ha decidit que els Consells d'Estudiants elaborin diversos estudis per tenir dades reals i concretes sobre les principals xifres que tenen a veure amb preus, taxes i pressupostos. L'objectiu no és altre que defensar amb arguments sòlids la necessitat de modificar aquestes mesures.

Per altra banda, s'ha acordat començar una campanya de difusió de tota l'actualitat relacionada amb aquesta qüestió perquè tot l'estudiantat universitari estigui clarament informat de totes les mesures que es volen aplicar i les seves conseqüències.

També s'ha ratificat la decisió del president del CEUCAT de viatjar a Madrid el proper dimarts per reunir-se amb el Ministre Wert. I s'ha acordat intentar consensuar amb les principals associacions d'estudiants universitaris de Catalunya una carta adreçada al propi Ministre demanant aturar les mesures i obrir un procés de diàleg i negociació.

Pel que fa al Govern de Catalunya, s'ha acordat sol·licitar una reunió amb el Secretari d'Universitats i Recerca de Catalunya per tal de demanar per una banda que no s'apliqui l'augment de preus que preveu el reial decret-llei, i per altre que s'augmenti la dotació de les beques Equitat.

El CEUCAT no descarta cap mena de reacció en els propers dies o setmanes, i treballarà per defensar el que ja va expressar dijous en un comunicat.

darrera modificació: Abril 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech