Accions del document

Preocupació dels universitaris davant la LOMCE

Comparteix Share
06/11/2012 El plenari del CEUCAT es mostra preocupat davant la proposta de reforma de la Llei d'Educació i exigirà un debat amb el Ministre abans de finals d'any
Després d'analitzar els articles de la Llei de Reforma Educativa que tenen a veure amb el sistema universitari, el CEUCAT es mostra preocupat pels canvis que es volen introduir al sistema d'accés.

Entre d'altres coses, aquesta reforma deixa en mans de l’Estat els criteris per fixar l’accés a la universitat, substitueix les Proves d'Accés a la Universitat per una revàlida a final de Batxillerat, permet que cada universitat faci una prova d'accés pròpia, obre l'accés directe a la universitat dels estudiants que superin la Formació Professional de Grau Superior i regula aspectes administratius relatius a les convocatòries de beques i ajuts que fins ara es gestionen des de Catalunya a través de l'AGAUR.

El CEUCAT es mostra contrari a la tramitació d'aquesta Llei en els termes actuals, i demana que es revisin els articles referents a universitats. Així mateix, defensa que es respecti l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, les competències de la Generalitat i l'autonomia universitària, i demana que no s'utilitzi la Llei per recentralizar tot allò referent a l'accés a la universitat.

Per tot això, l'expresident del CEUCAT, Jordi Codony, viatjarà demà a Madrid per exposar aquesta posició al Secretario General de Universidades (Federico Morán) i al Director General de Política Universitária (Jorge Sainz), i exigirà un debat sobre la Llei amb el Ministre José Ignacio Wert al si del plenari del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE) abans de finals d'any. 

A Madrid també aprofitarà per reunir-se amb la "Comisión de Expertos" del Ministre Wert per traslladar-los la visió del CEUCAT sobre el sistema universitari i conèixer quins canvis proposen aquests experts.
darrera modificació: Novembre 2012

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech