Sou a: Inici » PREMSA » Comunicats » El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) reitera la seva oposició a la modificació del RD d’Ordenació Acadèmica que el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte prepara pel proper curs 2015-2016.
Accions del document

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) reitera la seva oposició a la modificació del RD d’Ordenació Acadèmica que el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte prepara pel proper curs 2015-2016.

Comparteix Share
Barcelona, 29 de gener de 2015 - El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), arran de les darreres notícies publicades a la premsa sobre la imminent aprovació del projecte de Reial Decret que modificaria l’actual ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, reitera la seva ferma oposició a la iniciativa que el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (MECD) vol posar en marxar pel proper curs 2015-16, en tractar-se d’una mesura precipitada i per la manca d’una anàlisi prèvia i d’un ampli debat posterior que, en el nostre parer, requereix un canvi normatiu com el que es planteja.

A la jornada de treball celebrada en el si del CEUCAT el passat 20 d’octubre de 2014, i després de reunir-nos amb el Secretari d’Universitats i Recerca, vam analitzar què suposaria l’aprovació del projecte de Reial Decret. I el fet és que van sorgir una sèrie de dubtes que tenien un rerefons molt ampli. A més, també es va analitzar quina era l’estructura dels estudis universitaris a diversos països d’Europa i amb tot, es va fer un debat intern. Com a resultat d’aquesta jornada de treball es va presentar un document (adjunt) amb una sèrie de qüestions, dubtes i propostes sobre la reestructuració dels estudis universitaris oficials.

El document adjunt posa de manifest les inquietuds de l’estudiantat envers d’una possible nova reestructuració dels ensenyaments universitaris, com ara el valor i les competències dels futurs plans d’estudis o bé el cost econòmic dels estudis universitaris. Punts que, sense cap mena de dubte, haurien de formar part de l’ampli debat que des del CEUCAT reclamem a totes les parts implicades, de la mateixa manera que així ho recomana el Consejo de Estado i que sol·liciten tant la CRUE com d’altres associacions estudiantils com CREUP o AERE.


Per a més informació:
Lluís Forcadell i Díez - 633 466 115 - presidencia@ceucat.cat
Coordinador del CEUCAT (Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes)
darrera modificació: Novembre 2015
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech