Accions del document

ACTUALITAT

Comparteix Share

COMUNICAT

Barcelona, 28 d’Abril de 2016

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), a favor de les línies generals de la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament 

El passat 8 d’abril de 2016 el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes valoràvem com a insuficient la moció aprovada al parlament de Catalunya sobre finançament de les universitats i les conseqüents condicions de l’estudiantat i dels treballadors. A través d’aquesta moció el parlament aprovava instar al govern a reduir en un 30% les taxes universitàries i a augmentar el finançament de les universitats en consonància a la disminució de l’aportació dels i les estudiants.

No obstant això, com a CEUCAT volem mostrar el nostre suport a les idees que s’incloïen a la moció original de Catalunya Sí Que Es Pot, fent un èmfasi especial en les reivindicacions de publicitar de forma oficial les fórmules per les quals es calculen el preu del crèdit (punt 1 de la moció) i avançar cap a la gratuïtat de l’educació superior, assumint com a primer pas el retorn a les taxes universitàries anteriors al 2011 (punts 3 i 4). Si hi sumem la reclamació de recuperar el finançament de les universitats públiques que hi havia l’any 2011 (punt 9), es resumeixen les tres reivindicacions que des del CEUCAT portem temps enarborant a tots i cadascun dels espais on participem i que serien l’estratègia clau per fer un pas important en la millora de les condicions de vida de l’estudiantat universitari.


És per aquest motiu que ens dirigim als nostres representants al parlament per a que, una vegada aconseguida l’aprovació de la reducció de les taxes acadèmiques i la recuperació de part del finançament de les universitats públiques, siguin tan inconformistes com ho són els consells d’estudiants de les universitats de Catalunya, i segueixin reivindicant els nostres drets des de la tribuna.

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha treballat què implica #ViureiEstudiar

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha treballat què implica #ViureiEstudiar

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha treballat què implica #ViureiEstudiar i en presenta els resultats a partir del document Viure i Estudiar. Millorant les condicions de vida, millorem el rendiment acadèmic.

Llegir Més

Més…

Actes i esdeveniments


Aprovació del decret de preus

La Junta del CIC i la Conferència General aprovaran el proper 30 de juny el decret de preus que fixarà quin és l'augment final dels preus de matrícula

Llegir Més

II Jornades Obertes del CEUCAT

El CEUCAT ha preparat unes jornades obertes per poder intercanviar opinions amb els responsables del sistema universitari, debatre sobre beques, avaluació de la satisfacció, governança, drets dels estudiants, etc.

Llegir Més

Inauguració del curs acadèmic 2011-12

El proper dia 7 d'octubre el President de la Generalitat de Catalunya inaugurarà el curs acadèmic 2011-12

Llegir Més

CURS. Participació estudiantil en l'horitzó 2020: bases per al canvi universitari

L'escola de Formació en participació estudiantil de la CREUP (Coordinadora de Representants d'Estudiants a les Universitats Públiques) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, organitzen aquest curs a Santander els dies 3, 4 y 5 d'Agost de 2011. ta nova dècada: la participació dels estudiants en el govern i

Llegir Més

darrera modificació: Octubre 2016
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech