Sou a: Inici » Notícies » Milers d'estudiants i professors es manifesten pels carrers de Barcelona en favor de la gratuïtat dels estudis superiors
Accions del document

Milers d'estudiants i professors es manifesten pels carrers de Barcelona en favor de la gratuïtat dels estudis superiors

Comparteix Share

Barcelona, 17 de novembre de 2016 - Els i les estudiants de les universitats catalanes han celebrat el Dia Internacional de l'Estudiant amb una jornada de reivindicació dels drets de l’estudiantat de Catalunya. La comunitat universitària ha realitzat avui una jornada de mobilització molt intensa, amb una roda de premsa i un centenar d’actes a les diferents facultats de les universitats catalanes. El dia ha culminat amb diverses accions unitàries a les principals ciutats del país. Concretament a Barcelona, una manifestació unitària ha aplegat milers de persones.

La manifestació, que s'ha iniciat a la Plaça Universitat, ha continuat pel carrer Pelai, ha baixat per un dels laterals de La Rambla i ha arribat fins la plaça Sant Jaume a través del carrer Ferran, ha comptat amb un gran suport de la comunitat universitària, mobilitzant a milers d'estudiants i professors dels centres públics catalans sota el lema "Caminem cap a la Universitat Gratuïta" a través d'una inicial equiparació del preu del màster al preu del grau acompanyada d’una baixada dels preus del crèdit d'un 30%, així com un augment i un canvi en el sistema de beques. La manifestació ha tingut un gran poder de convocatòria, quelcom especialment visible en el moment d'entrada del cap de la manifestació a la Plaça Sant Jaume, mentre la cua de la manifestació acaba d’accedir al mateix carrer Ferran.

Durant la mobilització, els i les estudiants han demanat acabar amb les retallades, enfortint el sistema públic d'universitats i, sobretot, emplaçant el Govern de la Generalitat de Catalunya a assegurar l'equitat a l'hora de poder accedir als estudis universitaris, siguin quines siguin les condicions de cada estudiant. La manifestació ha transcorregut sense cap tipus d'incident, de forma pacífica, en un ambient reivindicatiu i engrescador.

Ara té la paraula el Govern, que ja va ser instat pel Parlament de Catalunya a actuar aprovant dues mocions en favor de la rebaixa del 30% dels preus dels graus i els canvis en el sistema i en la quantitat de beques.
darrera modificació: Novembre 2016

Notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. CEUCAT.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech